22 November 2013

OpenRice Blogger Partnership Program



About OpenRice
OpenRice.com (http://my.openrice.com/) is an online dining guide written by local people, with a comprehensive restaurant search engine and a platform for users to write reviews on restaurants they have visited. Founded in Hong Kong in 1999, OpenRice is now the city's most popular place to find dining ideas and share dining experience. Since then, OpenRice has further established presence in major cities across Hong KongChina, the Philippines, Indonesia, Thailand, Singapore, Taiwan and Malaysia.
                                                                                                                                                                           
Referring to the subject above, we understand you have a blog and like to propose a partnership for us to work together.

May I suggest that we pay you a fixed fee per month, definitely better than running ads through third party. The amount of the fixed payment will be discussed further depending on your blog page views (Screenshot of your blog’s statistic on latest 3 months by using Google Analytics or Blogspot.com statistic) and the numbers of reviews (per month) that you’re willing to submit to OpenRice. Please send it to me if you interest on this partnership.

In return, we would like to place a banner or widget on your blog so the visitors of your blog may use the OpenRice widget to search for restaurants based on cuisine and location. And there is no others terms and conditions from this blogger partnership with OpenRice.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apakah semua ini??Sebenarnya yg kat atas ni adalah apa yg angah dapat daripada Emel.Alhamdulillah!! :D
Sekian. 

Read more ...

Habiskan Duit Parents??



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Sekarang ni angah dalam perjalanan ke Kuala Lumpur.Untuk apa angah ke sana??Nak bercuti dengan keluarga??Nak jalan-jalan??Nak habiskan duit parents??

Sebenarnya angah ke sana hanya singgah sekejap je,sebab esok angah nak mendaftar di Kolej Meranti Uitm Shah Alam.Rasa macam sekejap je cuti semester ni.Tup tup dah habis cutinya.Alhamdulillah angah akan teruskan pengajian angah disana!
Untuk sem kali ini,angah akan teruskan perjuangan dalam bidang yg sama.Hehe,rasa tak sabar pulak nak boom kan semester ni.Maksud angah nak buat dengan lagi hebat.Berazam dengan hebat untuk berjaya!!
Opss..kenapa angah singgah ke KL,kenapa tak teruskan je perjalanan ke Shah Alam??
Sebenarnya kat KL ada maksu angah.Dia tinggal di situ,jadi angah dgn family akan singgah kat rumah dia untuk satu malam,kemudian baru bertolak ke Shah Alam.Alhamdulillah nasib baik ada family kat KL.
Sekian 
Read more ...

Punca Sebenar Amy Search Muflis




"Desas-desus mengatakan vokalis kumpulan lagenda Rock tanah air, Search iaitu Amy muflis akhirnya terjawab selepas dia mengaku berita kontroversi itu selepas dia mendedahkan telah dianiayai oleh sahabatnya sendiri.
“Saya tidak bole hulas lanjut tentang perkara ini. Apa yang boleh saya katakan sebenarnya saya telah dianiaya oleh sahabat baik sendiri sehingga menyebabkan saya muflis. Itulah akibat terlalu percayakan kawan.  
Sebelum ini Amy dikhabarkan gagal untuk menyelesaikan sejumlah hutang yang dipinjamnya bagi menjayakan konsert jelajah Di Awan Biru sekitar tahun 2009. 
Malah baru-baru ini Amy dilihat meluahkan perasaan kecewa mengenai perkara ini di Facebook miliknya pada hari yang lalu Rabu dengan mendedahkan mengenai kemelut itu berlaku secara tiba-tiba.
Ini kerana sebelum ini dia hanya berdiam diri dan mengelak daripada berbicara mengenai perkara itu kerana tidak mahu menimbulkan kekecohan.
"Apa yang saya kongsi di laman Facebook adalah luahan rasa hati yang saya pendam selama beberapa tahun ini. Luahan saya itu hanya sedikit dan masih banyak perkara lain belum saya luahkan lagi," jelasnya.
Jelas Amy, dia tetap menjalani kehidupannya seperti biasa dan yakin ada hikmah di sebalik kejadian itu. "Sumber
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Inilah punca sebenar mengapa Amy Search jadi begitu.Benarlah kata orang,dalam berkawan tak boleh terlampau percaya.Susah bila dah terlampau percaya akhirnya membunuh diri sendiri.Pandai-pandai dalam memilih rakan!!
Sekian 

Read more ...