24 November 2013

Review Blog Ohsem Bertuah



Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Angah tengah free lagi hari ni,so tanpa melengahkan masa yg terluang,angah nak review blog yg terpilih.Blog mana yg terpilih eh??Jeng jeng jeng.

Blog yang angah nak review ni merupakan blog pelancongan rasanya.Sebab apa?Banyak tempat-tempat menarik yang diceritakan dalam entry2nya seperti entry yan terbarunya iaitu Kawah Sikidang,Dieng Plateu .Kalau tgok dekat atas bog tu pun ada tulis,KAKI TRAVEL,dan sudah tentunya blogger ini merupakan seorang kaki travel yang hebat!
Pendapat angah adalah,kalau blog ni ada header yg menarik dan best,tentu lagi menarik blog ni.Selain tu,blog ni agak panjang ke bawah dan meleret.Kalau boleh buat Read More,mungkin boleh cepatkan loading blog??Yang lain rasanya dah oke!Selamat maju jaya diucapkan.Terima kasih.  KLIK SINI UNTUK KE BLOG INI


Blog seterusnya yang angah nak review adalah blog ini.Rasanya blogskin kut.Blog yang cantik ini pada awalnya angah ingat ke blog perempuan,bila godek2 lagi rupanya blog budak lelaki.Dan yang menariknya budak lelaki itu adalah junior sekolah angah.Haha.Sungguh tak sangka.
Pendapat angah tentang blog ini,blog yg menarik dengan header yg comel,cuma macam biasa angah tak suka blog yg ada lagu,sebab lagu tu agak mengganggu.Mungkin boleh perbaiki lagi.Teruskan berblogging,lupakan apa yang orang kata! :D KLIK SINI UNTUK KE BLOG INI
Selesai sudah angah mereview 2 blog bertuah ini.Siapa sangka??Berjumpa junior melalui review blog.SANGAT TAK SANGKA.
Apa-apapun bila kita direview tak bermakna blog kita teruk atau buruk.Sebenarnya blog kita adalah kehendak kita.Macam blog angah ni,dah lama tak kena review!! :(
Read more ...

Matang??


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Matang??Macam mana nak jadi matang??Sebenarnya ada ke petunjuk bahawa seseorang itu dah matang atau tak??Matang dari segi apa sebenarnya??
Kenapa angah nak berbicara tentang ini??Sebab ada kawan angah suruh ajar dia cara untuk jadi sematang-matangnya.Macam mana ek?Korang ada pendapat korang tak??Tentang menjadi matang dalam erti kata yang sebenar??
Kalau ada,mungkin korang boleh tinggalkan komen kat bawah ni.InsyaAllah angah akan tgok. :D
Sekian. 
Read more ...

Blog ohsem lagi femes..

Read more ...

MLM 2013 : Tulang terima undian terendah,terus tersingkir.





"Dua minggu berturut-turut berada di kelompok tiga terbawah akhirnya memberi petanda kumpulan Tulang yang dianggotai oleh Along Cham, Didie Alias dan kartunis Soya terpaksa meninggalkan 14 kumpulan yang lain di gelanggang Maharaja Lawak mega 2013 selepas menerima undian yang paling rendah.
Selain Tulang, turut mendapat markah terendah pada malam tadi ialah kumpulan Mamu dan kumpulan Kucai. MLM 2013 minggu menyaksikan para peserta membawakan persembahan lawak yang bertemakan cerita rakyat.
Sebanyak 15 peserta telah membuat persembahan pada malam tadi dan selain Tulang yang tersingkir, turut bersaing ialah Mamu, Zero, Jambu, Boboi, Shiro, SayWho, Wala, Comey, Nabil, Osama, Bocey, Sepahtu, Kucai dan SYJ."Sumber 
 Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Kehangatan MLM 2013 terus dirasa dengan 15 kumpulan meneruskan perjuangan.Kumpulan Tulang tersingkir setelah mendapat undian terendah,manakala kumpulan-kumpulan lain masih berentap di Gelanggang MLM 2013.
Setakat ini,kumpulan yg mana yg anda minat??Hehe.Kalu minat jangan lupa undi. :D Angah tak undi sebab semua kumpulan angah minat. :DHehe 
Read more ...

"Kejutan untuk Zizan bukan drama."- Johan



"Sehinggakan baru-baru ini apabila Johan muncul membuat kejutan pada pentas akhir Akademi Fantasia 2013 (AF2013), masih ada pihak yang mengatakan itu semata-mata drama yang diwujudkan Astro untuk menarik penonton menonton siaran langsung program realiti itu.
“Drama? Jujur dari hati, kejutan yang saya lakukan itu bukan drama atau propa seperti yang didakwa sesetengah pihak…Tapi ia memang satu kejutan dari saya buat Zizan.
“Saya merancang  untuk buat kejutan kepada Zizan kerana saya terlalu rindukan dia dan kami pula sudah lama tak jumpa…Jadi, saya fikir satu-satunya cara untuk bertemu ‘adik’ saya itu ialah dipentas AF2013. 
“Kami jarang jumpa disebabkan masing-masing sibuk dengan kerja bukan kerana bergaduh! Saya tahu siapa individu yang cuba untuk memecah belahkan persahabatan saya dan Zizan tetapi saya profesional dan tidak akan melayan cerita-cerita begini, buang masa!
“Biarlah individu itu nak kata apa pun…Saya Ok je…Saya berada dalam industri ini nak cari rezeki halal untuk anak isteri saya…bukan bermusuh,” ujarnya ketika ditemui pada majlis pra tonton Elly dan Epit pada Jumaat." Sumber
Benarlah apa yg dikata.Air yg dicincang tidak akan putus.Sama seperti apa yg dialami oleh Johan dan Zizan.Macam mana pandangan korang?? :D
Read more ...