26 November 2013

Mini Segmen DJH


Assalamualaikum dan salam sejahtera,rakan-rakan.
Angah ada soalan untuk anda.Yg mana satukah angah??Apakah alat muzik yg angah main??
Ada jawapannya??Hantarkan jawapan dalam ruangan komen + url blog anda sekali.
Jawapan yg tepat akan diberi hadiah!! 
Read more ...

Internet agak laju




Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Apa khabar korang semua??Hai,hehe hari ni alhamdulillah angah habis kelas awal.Jadi lepas habis je perjumpaan dengan lecturer tadi,terus angah balik ke Kolej Jati.
Dan alhamdulillah dapatlah angah update entry!!Hehe,gembira sebab internet agak laju jika nak dibandingkan dengan hari-hari lain.Thanks Uitm.
Macam mana dengan hari anda??Cuba ceritakan sikit dekat angah??
  • Pageview blog semakin bagus.
  • Ranking Alexa untuk Malaysia semakin teruk,untuk Global semakin bagus.
  • Alhamdulillah follower blog semakin ramai.Angah akan follow kembali mereka2 yg follow angah :D
  • Likers fanpage semakin bertambah.
Sekian  
Read more ...

Ketenangan yg dicari




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Ketenangan yang dicari adalah suatu perkara yang sukar dicari??Atau senang dicari??Bagaimana pula dengan keindahan Alam ciptaan Allah S.W.T??
Kadang-kadang bila sudah terlampau kaya,masih belum mendapat ketenangan.Bahkan orang yang miskin dan sederhana pula yang mendapat ketenangan.
Allah Maha Kaya.Allah Maha Adil.Insya Allah ada jalannya. 
 

 

Sejujurnya,dunia mempunyai pelbagai keindahan alam.Insya Allah,carilah ketenangan yang ada!! :D Carilah :D
Sekian 

Read more ...

Nikah Disember Ini! - Rozita Che Wan Dan Zain Saidin



"Akhirnya, selepas hampir empat tahun menjalinkan hubungan cinta,pasangan selebriti popular Rozita Che Wan, 40, dan Zain Saidin, 29, mengambil keputusan untuk menyatukan ikatan yang sah mereka di Gazebo Setia City Convention Centre pada 11 Disember ini.
Majlis nikah tersebut akan diadakan selepas solat Maghrib kira-kira jam 7.30 malam. Pasangan ini kemudian bakal diraikan dalam sebuah majlis resepsi yang akan diadakan di Grand Ballroom, Setia City Convention Centre, Setia Alam pada 13 Disember ini jam 8.00 malam.
Sebelum itu, pasangan selebriti ini bakal mengadakan majlis berinai di Ndah Mahligai, Shah Alam pada 10 Disember ini. Terdahulu, pasangan ini telah mengadakan majlis merisik bertempat di Carcosa Seri Negara pada 29 September lalu. 
Astro Ria menerusi saluran 104 bakal menjadi penyiar rasmi untuk majlis akad nikah dan persandingan mereka. Program Walimatulurus Rozita Che Wan & Zain Saidin akan merungkai kisah percintaan mereka sehingga ke majlis resepsi mereka. Ia akan bersiaran pada bermula 7 Disember ini untuk episod pertama bagi Majlis Merisik pada jam 10 malam.
Diikuti episod kedua yang memaparkan Majlis Akad Nikah pada 13 Disember 2013, jam 9 malam serta episod akhir iaitu rakaman Majlis Resepsi mereka pada 21 Disember 2013, jam 10 malam.
Jadi jangan lupa untuk sama-sama menyaksikan hari bersejarah dua selebriti terkenal tanah air ini nanti dan semoga ianya berjalan dengan lancar! " Sumber

Alhamdulillah.Sebuah masjid lagi akan dibina oleh pasangan artis terkenal negara,Siapa yg tak kenal kan??Bagi angah,angah rasa baguslah kahwin,daripada duk berkepit sana sini.Kadang-kadang yg bukan artis pun lagi lebih daripada tu.
Tapi dah bukan artis,so sape sangatlah nak tegur.Lain lah kalau artis,kalau boleh semua orang nak tegur.Dah jadi bahan tontonan masyarakat kan?? :) Walau apapun.Semoga bahagia ke anak cucu,cicit dan seterusnya! :D 
Read more ...

Keras Suara??!!




"Wahai orang-orang yang beriman!Janganlah kamu meninggikan suaramu melebihi suara Nabi,dan janganlah kamu berkata kepadanya dengan suara keras sebagaimana kerasnya (Suara) sebahagian kamu terhadap yang lain,nanti (pahala) segala amalmu akan terhapus sedangkan kamu tidak menyedari." Al-hujurat Ayat 2
Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sekadar perkongsian pada hari yang ceria ini.Harapannya semoga anda ceria selalu!Jangan nak marah-marah,tenangkan diri! :D
Sekian. 

Read more ...