3 Disember 2013

Random Giveaway RM50 Tunai oleh HASRULHASSAN.COM



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Angah nak join satu Giveaway yang menarik ni.Jom joni ramai-ramai.Senang je syaratnya.Klik banner untuk join oke!! :D
Sambil-sambil ada masa free apa kata join??Tak rugi pun semua ni!! :D 
Sekian. 

Read more ...

Aku Masih Tak Mampu!!!!


"Tak perlu nak perlekeh kan aku.Ya,aku masih tak mampu nak beli benda tu lagi.Aku masih pinjam dekat Fakulti lagi.Kalau aku kaya macam hang,dah lama aku beli. Tak payah la nak tunjuk yang aku ni bodoh sangat.Memang aku tak practice kat rumah sebab aku takda benda tu.
Kalau ada benda tu,aku practice kat rumah,sure pandai main.Tapi masalahnya aku takda benda tu.Aku tak mampu lagi nak beli benda tu.Parent aku tak cukup duit.Nak kerja?Mana cukup masa nak kerja.
Takpa,aku buat perlahan-perlahan.Mungkin aku tak mampu untuk beli benda tu sekarang,tapi mana tau esok2 aku mampu??Tak perlu nak perlekehkan aku depan semua orang,depan lecturer,depan senior!! Aku tau aku tak pandai macam hang. "
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Luahan perasaan sebentar.Sebenarnya ayat2 kat atas ni hanyalah terbuku dalam hati angah sahaja.Tak mampu angah nak luahkan kepada individu itu secara terang-terangan.Bukannya angah takut,cuma angah rasa tak perlu nak bergaduh teruk sangat.Hehe.
Sekian. 
Read more ...

Kasih Seorang Ayah




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Bila angah tengok gambar kat atas ni,angah rasa sayu je hati ni.Betapa sayangnya bapa ini terhadap anaknya sehingga masuk bersama anaknya ke dalam liang lahad.
Betapa angah rasa rindu pada ayah angah sendiri.Sebelum-sebelum ni secara jujurnya angah tak pernah nak peluk + cium pipi ayah angah sendiri.Sebab kononnya angah rasa dah besar dan nampak memalukan jika berbuat sedemikian.
Tapi semenjak angah tinggal di asrama dan duduk berjauhan dengan keluarga,angah selalu cium dan peluk ayah angah.Dan baru angah terfikir kalau angah tak masuk asrama/tak tinggal jauh dari keluarga,adakah angah akan peluk + cium pipi ayah angah?? Takkan nak tunggu bila dah ajal nanti?
Angah sedih bila memikirkan perkara sebegini.Sebab angah dah banyak melukakan hati orang tua angah. Angah harap agar angah mampu membuat mereka tersenyum gembira melihat anaknya ini.
Sekian. 
 
 
 

Read more ...