4 Disember 2013

Contest SEO Eridy



Assalamualaikum dan salam sejahtera.Sebenarnya angah dah lama tengok Contest Seo Eridy ni berkeliaran di sekitar ruangan bloglist blog DJH ni.Cuma angah masih rasa khuatir nak join atau tak.Jadi dengan rasa yakin dan tenangnya,angah membuat keputusan untuk join jugak Contest Seo Eridy ni.
Apa yang angah rasa,contest ini akan membuatkan angah tahu prestasi Blog DJH bagaimana sebenarnya.Sebenarnya angah pun bukannya mahir sangat dalam SEO ni,cuma sebagai seorang yang mahu maju ke depan,apa kata kita mencuba sesuatu yang baru?? :D
Hadiah untuk contest ini adalah RM 500.
Macam mana Contest Seo Eridy ni berlangsung? 
Pemenang akan ditentukan melalui blog yang berada di  kedudukan muka surat pertama carian Google bagi keyword " Contest Seo Eridy " Carian dibuat menggunakan private  browsing. 
 
 Klik link  : Contest Seo Eridy untuk mengetahui lebih lanjut! :D

Walaupun angah baru sahaja aktif dalam dunia blogging,angah rasa semua orang boleh menang,angah hanya mencuba,tak salahkan mencuba?? :D 
 


Read more ...

Wordless Wednesday 16 : Hingga Ke Syurga




Kasih Ibu Hingga Ke Syurga

Read more ...

Solat 6 Kali Sehari di Mesir.




Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sedih kan bila mengenangkan nasib sahabat-sahabat kita disana?Bagaimana keadaan mereka yang setiap hari berlaku kematian.Angah bila first time tengok gambar ni,rasa sayu je hati ni.
Bayangkan apabila kita berada di situasi yang sama dengan mereka.Sudah tentunya kita turut mengalami keadaan yang sama.
Kekalkanlah keamanan yang kita kecap sekarang.Janganlah rosakkan negara kita.InsyaAllah kita akan sentiasa mendapat kerahmatan daripada Allah S.W.T.
Sekian. 
Read more ...

Pegang Babi!!??



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


"Bergomolan dengan babi ( Khinzir ) itu adalah lebih baik berbanding dengan bersentuhan 
(Secara sengaja ) dengan wanita yang bukan mahram."
Kadang-kadang orang selalu mengata/mengeji orang lain,sedangkan mereka sendiri melakukan kesalahan yang sama,malah lebih teruk.
Macam apa yang dipertontonkan dalam gambar di atas.Bagaimana masyarakat terlampau kurangnya pengetahuan tentang agama.Hanya mengambil apa sahaja yang perlu sahaja untuk hidup.

Daripada pegang yang bukan mahram,lebih baik pegang babi kan??
*Bermakna perbuatan pegang-memegang adalah lebih teruk berbanding pegang babi. 
 
 Sekian.
 
Read more ...