13 Disember 2013

Tak Sempat...



Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Mood angah untuk berblogging macam dah takda untuk hari ini.Bukannya apa,sebab angah terlalu bizi sampaikan tak sempat nak blogwalking.

Kalau anda nak tahu,angah selalunya pukul 12.00 malam akan menyiapkan entry auto-publish untuk pagi esok.Tapi sekarang ni dah takda masa untuk siapkan entry tu.Sebab penat sangat dengan aktivit yang tak habis-habis.
Kadang-kadang angah rasa penat sangat sampaikan balik sahaja dari fakulti pada pukul 11.00 malam,angah solat isyak pastu terus tido atas katil.Esoknya baru siapkan barang-barang utk kelas,dan lalui hari yg sama lagi.Penat tu memang penat.
Cuma angah rasa jeles dengan beberapa orang.Ye lah,mereka tak perlu nak berlatih di fakulti tiap2 hari untuk jadi bagus.Alat muzik mereka tak bising,lagipun buat apa nak bawak alat macam tu ke fakulti *Gitar 

Alat clarinet macam angah punya kena prektis kat fakulti,kalau tak memang akan bising la Kolej Jati. Tapi pelik jugak sebab tengah angah tido dalam pukul 2-3 pagi,ada jugak orang duk ketuk-ketuk something sampaikan mengganggu tidor angah.Kalau takde kelas esok sekalipun,trylah hormat orang lain.Inikan pula,lagi ganggu.
Apa yang angah belajar adalah,menjadi musician,kita tak boleh berhenti prektis  + kena selalu merendah diri walaupun anda sudah hebat taraf 5 bintang sekalipun.Lagi,jangan malas dan leka dengan dunia sahaja.Akhirat juga kena jaga.
Angah rasa tu je la kut yang angah nak sampaikan.Sekian. 
Read more ...

Paint and Space Pinball



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Masih ingatkan anda tentang permainan ini?Ya,permainan yang suatu ketika dulu cukup popular.Angah selalu jugak main game ni dengan adik beradik angah yang lain.Hehe.
Memang nostalgia.Sekarang ada lagi ke orang yang main game ni?Kalau ada baguslah...hehe
Sama jugak macam PAINT tu.Selalu kadang-kadang lukis macam2 benda merapu.Haha.Tambah2 time kelas komputer...dah takde kerja sangat kan?Buat je la..haha 
Sekian. 
 

Read more ...