26 Januari 2014

Blog : Buang Masa??



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Ramai orang mengatakan blogging itu adalah membuang masa.Sama seperti online facebook,twitter berjam-jam.Dan akhirnya,tiada apa-apa keuntungan pun.
Dari sudut positif :-
Keuntungan itu adalah subjektif.Bukan hanya diukur melalui harta benda tetapi juga dari segi ilmu.Kadang-kadang,bagi angah sendiri,lebih senang untuk angah dapat ilmu dalam online berbanding dengan cara lain.
Blogging,dengan adanya aktiviti blogwalking,jadi kita akan sama-sama berkongsi ilmu dan cerita.Itu yang terbaik.Sebenarnya terdapat banyak ilmu yang kita boleh dapat apabila berblogging.
Apa yang paling best adalah apabila blogger-blogger otai menurunkan ilmunya melalui entry-entry yang berguna.Angah paling suka entry-entry sebegitu,sebab angah akan mempraktikan cara-cara mereka menaikkan dan memajukan blog mereka.
Otai?? Hebat??

Rasanya semua blogger nak jadi blogger yang hebat dan terbaik.Bohonglah kalau setakat nak jadi tercorot kan?? Tapi kalau nak jadi hebat,kena usaha.Belajar daripada yang pakar.Angah harap lepas ni lebih banyak blogger otai menurunkan ilmu mereka.Bolehlah kita sama-sama naik + maju kan??
Tak rugi pun.

Memang tak rugi.Bagi angah setakat sekarang ni,dalam beberapa tahun angah menjadi blogger tegar ni,angah langsung tak rasa puas dan rugi,bahkan angah lagi bersemangat.Cuma kadang-kadang angah rasa down dan kadang-kadang angah busy,tapi tak bermakna angah nak berhenti blogging.
Lagipun,angah dah melabur dalam bidang blogging.Bukti??Domain yang angah baru beli pada awal tahun ini.Bermakna angah telah maju selangkah dalam blogging.In shaa Allah.Tanpa usaha,kita tak kemana.
Sekian. 
 
 
 
 
 

7 ulasan:

  1. Sokong3.... ^_____________________^

    BalasPadam
  2. Banyak orang tak faham tentang blogger. Ada kepuasan dalam berblog sebenarnya :)

    BalasPadam
  3. blog lebih kekal abadi, ramai di cari, seperti kedai sendiri, pasif income, dan macam macam lagi

    BalasPadam
  4. Tinggalkan jejak sebelum beralih ke dunia lain...

    BalasPadam
  5. setiap org ade pndangannya..lain org lain ragam..kalau dr sudut positif, sy rasa blogging ni sgt enjoyable, selain dpt berkongsi ilmu, dapat juga kongsi pngalaman..banyak lagi kalau nak di hurai kan..hehe ^_^

    BalasPadam
  6. usaha tangga kejayaan..dah melangkah jgn berundur

    BalasPadam
  7. suka menulis...tak kisahlah apa org nak label..

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.