14 Januari 2014

Kesibukan Waktu : Mengguris Hati



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Apa yang anagh nak cerita kali ini adalah tentang apa yang baru je berlaku dalam hidup angah buat masa sekarang.
Minggu ni agak sibuk memandangkan cuti umum bagi hari SELASA dan juga JUMAAT.Selain itu,pada hari khamis angah menjadi krew bagi Festival Gamelan Antarabangsa yang berlangsung di Kuala Lumpur.
Jadi,hari yang angah datang ke Fakulti hanyalah hari Isnin dan Rabu sahaja.Malangnya,angah tak sempat nak berjumpa dengan Lecturer Principal angah iaitu lecturer yang mengajar angah Clarinet.
Lebih parah,minggu depan pada hari rabu adalah hari Midterm Studio Exam,iaitu exam di dalam studia dan angah diminta untuk memainkan 2 buah lagu beserta 4 scales.Masalahnya di sini,anagh tak sempat nak prektis dengan lecturer angah sendiri.Jadi,mungkin dia tak tahu macam mana progress angah.
Ditambah lagi dengan prektis Persatuan Wind Orkestra Uitm (PERWIRA),angah memilih untuk bermain bass clarinet,iaitu sejenis alat yang belum pernah angah main kerana ianya amat berbeza dengan clarinet yang biasa. Jadi,angah perlu prektis alat itu dan juga instrument angah sendiri.
Diburukkan cerita,exam tradisional + exam orchestra yang akan berlangsung pada minggu yang sama. Wah,semakin teruk nya hidup angah.Hahaha..

Kesimpulannya :-
Semakin hari,semakin mencabar hidup kita.Angah akan cuba hadapinya dengan perasaan gembira sebab inilah jalan yang angah pilih. Apa-apapun doakan angah berjaya hadapi Midterm Studio Exam pada minggu hadapan. 

9 ulasan:

  1. Oh, student muzik ke. Dulu kat sekolah saya main gamelan.

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum angah. Salam Maulidur Rasul :)

    BalasPadam
  3. Laa.. masuk uni music ke.. good luck untuk exam ;)

    BalasPadam
  4. wah...memang betul-betul bz nie.......all the best.......

    BalasPadam
  5. ' Fear of rejection ' when you allow fear to engulf you and stop you from doing
    what you feel or need to do for fear of rejection, you are basically rejecting yourself.
    Delete Photos, Movies and Apps to Get More Free Space
    The easiest way to reclaim space on the i - Phone and i
    - Pad is to delete unnecessary files (apps, photos,
    movies, etc. Sonja Lyubomirsky, University of California, Riverside, conducted an experiment where she asked students to
    write a gratitude journal entry three times a week over the duration
    of twelve weeks.

    My blog post: deer hunter 2014 cheat

    BalasPadam
  6. memang mencabar..apapun buat yang terbaik utk sem nie

    BalasPadam
  7. apa kata angah conference or video call je... perhaps skype ke...

    untuk lihat progress angah tu kan?

    BalasPadam
  8. Cabaran buat kita belajar. All the best, Angah.

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.