16 Januari 2014

Tak Rugi : Berblogging




Assalamualaikum dan salam sejahtera.



"Dia ni tak habis-habis dengan blog dia. Bila balik bilik je,terus bukak laptop pastu bukak blog.Tak bosan ke dengan blog tu??"

Itu adalah dialog dari kawan angah.Ya,angah pada hari ISNIN,SELASA,RABU,KHAMIS akan balik lambat ke Kolej Jati.Memang dah jadi rutin harian angah.Angah akan balik pada pukul 11.00 malam.
Bukannya angah berpeleseran atau bersuka ria,tetapi angah practice lagu dan skills angah di Fakulti.Sememangnya angah tak suka balik awal,sebab tak boleh nak practice seperti yang sepatutnya angah practice kat bilik.
Berkenaan apa yang dialog tadi tu :-
Angah tak rasa berblog ini adalah satu dosa besar.Amboi.Tapi gaya dialog tu macam tu bagi angah.Angah rasa berblogging adalah suatu hobi angah pada masa sekarang.Angah masih tak boleh nak cakap kerjaya,sebab angah masih study lagi,tapi istilah hobi adalah yang terbaik.
Angah tak rasa berblogging atau mempunyai blog ini tidak mendapat manfaat langsung.Ada kalanya kita boleh dapat rezeki dalam bentuk harta benda.Dan adakalanya juga kita akan mendapat rezeki dalam bentuk ilmu dan selainnya.
Penegasan :-
Selagi angah tak kacau orang lain,angah tak buat benda yang berlawanan daripada ajaran Islam,angah tak rasa berblogging adalah suatu yang bosan.Malah,angah rasa seronok apabila dapat berinteraksi dengan rakan-rakan blogger walaupun tak pernah berjumpa.Dah macam sahabat rapat. Saling berkongsi cerita dan lain-lain..
Sekian. 

15 ulasan:

  1. Salam, ..mungkin kpd mereka yg asing dgn dunia blogging rata-ratanya akan berkata begitu. Pengurusan masa adalah penting jika kita masih belajar atau berkeluarga kena bijak bahagikan masa.
    Masalah besar akan berlaku jika kita jadi 'hamba' blog.

    ~www.nazlee.com

    BalasPadam
  2. yup. .btl2. .sy dh msukkan blog awk dlm bloglist tQ :)

    BalasPadam
  3. jangan lupa. blog juga boleh jadi medium kumpul pahala... hehehe.. share perkara yg bermanfaat.. boleh jadi saham akhirat..
    seperti pesan nabi, apabila mati seorang anak adam, terputuslah segala amalannya melainkan 3 perkara : ilmu yg bermanfaat, sedeqah jariah, dan doa anak yg soleh (au kama qaal)

    BalasPadam
  4. Betul-betul-betul ~ Saya sokong ! :D

    http://imbeingme96.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum angah, betul2. sheila setuju. kalau jalan penceritaan kita tak melibatkan orang lain, rasanya tak berdosa. lainlah blog kita tu jenis suka bercerita sensasi artis ke apa ke kan..

    BalasPadam
  6. haah btl tu angah..nie satu aktiviti yg sihat drpd dok melepak entah apa2 kan lagi la buang masa..pedulikan mereka2 yg mengata tu..bukan kita kacau diorang pun

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum dan salam khamis dik...semoga ikatan persahabatan di dalam dunia blogger ni berkekalan yer dik...salam Ukhuwah...

    BalasPadam
  8. same la. blogging is my hobby too :D

    BalasPadam
  9. setuju.. tak rugi berblog.. btw, angah study mana? Opps, sibuk lak shad nak tahu.. Shad duk Kolej Jati gak, Nilai.

    BalasPadam
  10. betol2 . kadang ade jugak yg cakap mcm tu . xpi dengar je la . depa taak taw pape psal blog nih .

    BalasPadam
  11. akak pun kalau on9 mesti buka blog..

    BalasPadam
  12. Blogging menyeronokkan kalau kita pandai menggunakannya :)

    BalasPadam
  13. blog memang tak bosan! DJH ni ambil bidang nyanyian ke?

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.