24 Januari 2014

Tutorial Remove Atribution



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hai,apa khabar semua?Kita kembali lagi dalam rancangan Tutorial Bersama DJH.Untuk pengetahuan semua,angah sudah bertanya di Fanpage DJH tentang tutorial apa yang anda mahu.Jadi kali ini angah nak tunjukkan tutorial yang direquestkan oleh salah seorang pengelike fanpage.
 Tutorial :- Remove Attribution. 

Apa itu attribution? Attribution tu adalah seperti yang tertera di bawah dan hujung blog anda.Cuba anda tengok sekarang.Ada tak? Kalau tak ada maknanya anda sudah remove.
Powered by Blogger 

Mungkin bagi anda dan angah sendiri,lagi best kalau kita remove je benda ni.Macam menyemak pulak letak kat bawah tu,jadi angah nak buat tutorial mudah yang angah copy paste daripada someone.


  • Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget
  • Lepas tuh , tekan Ctrl F dengan serentak dari search kod ini : 
<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'> 
  • Bila anda dah jumpa kod tuh . Anda tukar warna merah dengan perkataan false. 
  • Dah siap,anda boleh save sekarang.
  • Tapi tunggu dulu,tutorial belum habis!
  • Sekarang , anda buka blog anda.. Buka / Edit Widget Attribution di bawah tu.. Nanti anda akan nampak Remove button. Tekan Remove..
  • Berjaya??Alhamdulillah,kalau tak berjaya,anda boleh cuba dan cuba lagi.
Sekian. 

12 ulasan:

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.