7 Februari 2014

Kalau Dah FOLLOW,beritahu segera!!



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


"Kalau dah FOLLOW,bagitau saya.Letak link anda dalam shoutbox."

Kadang-kadang bila angah tengok Follower blog semakin bertambah,tapi yang susahnya bila dia tak tinggalkan link blognya.Jadi,kita pulak yang kena bukak profilenya dan cari blog.Tak ke susah tu??
Angah adalah jenis blogger yang akan Follow kembali sesiapa yang Follow blog angah.Kalau yang terlepas tu mungkin angah bizi atau pun terlepas pandang.
Kadang-kadang angah dapat komen macam ni :-
"Saya dah follow awak,tapi awak tak follow balik pun.Nak unfollow lah!"

Macam mana angah nak Follow balik kalau link blog anda pun tak letak??Sekurang-kurangnya bagi la link atau pun alamat web blog anda supaya senang nak Follow. Bila nak kena cari satu persatu,di penghujungnya,terus tak diFollownya.Sebab tak jumpa. Kan dah susah??
Give and take.

Dalam menjadi manusia,kita kenalah memberi dan menerima.Angah suka kalau Follower angah bertambah,anda pun suka jugak kan??Jadi ubahlah cara blogwalking atau pun nak orang tu follow balik kita.Gunakan lah ayat-ayat yang menarik contohnya :-
"Blog DJH cantik dan smart!!Saya dah Follow awak..Blog saya http://akumalutak.blogspot.com ."

Kan ke molek macam tu??Barulah tuan punya blog tu rasa terharu sekaligus nak Follow blog anda pula!!
Sekian. 


15 ulasan:

  1. Assalamualaikum angah, hehe jangan marah2, nanti cepat tua naaa. hihi. yaa, atleast ada letak link blog dekat profile, senang orang nak terjah semula kan. hihihihiihihi

    BalasPadam
  2. salam angah. abe kie dtg singgah n follow ni. mmg sy akan follow back blogger yg follow sy ..tp malangnya ada antara mrka yg x berbuat demikian. terasa mcm diri ni x dihargai..huhuhuhu...

    BalasPadam
  3. i dah follow your blog^^
    ini blog i http://eelleebeautyhealth.blogspot.com

    BalasPadam
  4. follow biar ikhlas.. jgn marah2..masih ade tak faham tu nak unfollow

    BalasPadam
  5. haah btl tu lagi elok letak link senang nak cari

    BalasPadam
  6. Try tengok blog ni => (klik) Peace no War ^ ^

    BalasPadam
  7. pergh..
    lama sungguh aku x singgah cni.
    sori bro.
    agak bz sket so jarang sgt dpt bw nie.

    kalau betul2 ikhlas x perlu cakap dh follow.
    hehe..
    cukup sekadar rajin komen di entry.
    nnti tahu lar pemilik blog tu ada follower baru.

    BalasPadam
  8. tu lah budak2 ni..cuba contohi akak korang ni.tinggalkan url kat cni lagi. http://ctfand.com
    follow G+ tau angah..hihi

    BalasPadam
  9. kannn, sebab kita nak balas kunjungan susah...

    BalasPadam
  10. ayie gtau ni ayie da follow,hehe
    jemput singggah.ayie blogger baru =)
    ayielifememory.blogspot.com

    BalasPadam
  11. http://jnjikita.blogspot.com/ kalau lum follow..kih3..
    tak main le unfollow nih..tak kisah sapa nak follow, sapa tak nak..

    BalasPadam
  12. hehehehe..kelakar betul..akak selalu kena..

    BalasPadam
  13. http://teenagegirlnikki.blogspot.com/
    tertarik lepas tengok entry 'Magnet itu BUKTINYA'

    BalasPadam

The author will be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.