11 Februari 2014

Negatif atau Positif : Flappy Bird




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pernahkah anda bermain game ini?? GAME FLAPPY BIRD yang sedang hangat dimainkan oleh seluruh manusia yang mempunyai handphone Android mahupun Iphone.
Apa yang best,game ni mengajar manusia untuk rasa bersabar.Memang susah untuk main game ni sebenarnya.Pertama kali angah main, nak dapatkan markah 1 pun susah.Angah pernah tengok video orang frust main game ni,sampaikan pukul dan baling2 handphone nya sehingga rosak. Nampak sangat orang tu jenis yang tak sabar kan?? 
 Angah rasa dari sudut positif,game ni boleh membuat angah kenal siapa yang sabar dan siapa yang tidak sabar.



Dari sudut negatif,game ni membuatkan orang ramai leka.Ya,leka kerana asyik bermain game ini.Tidak dinafikan,angah turut bermain game ini,tetapi tidaklah sampai terlampau taksub seperti sesetengah orang. 
Dengar cerita,pencipta game ini sendiri telah pun membunuh diri akibat tertekan.Dan kalau anda nak download game ini di google play store,sudah terlambat,sebab mereka sudah delete aplikasiini di laman web tersebut.Hanya mereka yang awal sahaja yang boleh download.
Sebab apa mereka delete,angah sendiri pun tak tahu.Apa-apa pun game-game jugak..tapi janganlah sampai lupakan hal-hal lain. 
 Sekian.

7 ulasan:

  1. Best game ini...salam angah...salam blogging..

    BalasPadam
  2. dah terjebak jugak dengan game ni

    BalasPadam
  3. eh! mama tak tahu pulak ada game ni... sebok dengan kek manjang... hihi

    BalasPadam
  4. haha betul tu. hari tu main bende alah ni sampai stress. huhhh... btw, jom join GA saya.

    http://anemsmartlittlegirl.blogspot.com/2014/02/mini-giveaway-by-anemzahar.html

    BalasPadam

The author will be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.