3 Februari 2014

Rindu Melekat Dalam Hati




Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Nampaknya sudah berakhir cuti raya cina,bermakna berakhir jugak cuti untuk angah bersama family.Kalau ketika cuti,tiada langsung sebarang kerja-kerja study yang angah bawak pulang ke Kedah,nampaknya selepas ini angah akan bersama balik dengan buku2 + clarinet+ lecturer + kengkawan.
Apa yang angah akan rindukan??

  • Mak,Abah,Adik.
Angah sudah semestinya akan merindui mereka.Ye lah,mereka semua adalah family sendiri.Kalau angah tak rindu,sudah semestinya angah bohong. Bila angah tak balik,hanya tinggal tiga orang sahaja dirumah,iaitu Mak,Abah,dgn adik angah yg kecil.
  •  Along.
Walaupun malam ni angah akan naik bas bersama dengan along a.k.a kakak angah,tetapi tetap akan rindu jugak.Dia sekarang kerja di Kuala Lumpur.Angah pulak dekat Shah Alam.Nampak macam dekat,tapi nak berjumpa,huh..sungguhlah susah.
  • Kucing-kucing
Ya,kucing.Kat rumah angah ada lebih kurang 20 lebih kucing yang dibela oleh family angah.Banyak kan??Time angah balik ni,seekor kucing dah pun beranak lagi 4 ekor anaknya.Bertambah lagi.Sememangnya angah akan rindui mereka. 
  •  Katil + Bilik
Bilik sendiri + katil.Walaupun bilik angah tak la sekemas mana pun,tapi angah tetap akan rindu dengan bilik angah.Sebab bilik angah adalah tempat angah rehat + tidur.Hehehe..itu saja.

Sekian. 

9 ulasan:

  1. x apa angah.. kalau rindu, rajin2Lah hubungi ibubapa.. tgk gambar ka.. hehehe.. jauh di mata dekat di hati..

    BalasPadam
  2. Bila masuk belajar balik, memang banyaklah rindunya kan. :)

    BalasPadam
  3. moga2 rindu kat kawan-kawan blogger...hihihi

    BalasPadam
  4. Dah mcm ex Vee pulak. Dia kat Shah Alam, Kaklong kt KL.. Hikhok.. Takpa. Skrg ni pergi jauh2 pun demi ilmu kan :)) Chill..

    BalasPadam
  5. Alooo..sedih nye bunyi angah nie, takpe angah awak berjuang untuk mase depan jugak.

    BalasPadam
  6. selamat meneruskan perjuangan angah

    BalasPadam
  7. tb wlaupn xdela jauh mane ayah ibu tb ari2 call..setip minggu balik hehe

    BalasPadam
  8. alolo..sian angah..takpe,nanti ada cuti lagi..

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.