4 Mac 2014

Tunjukkan Jalan Yang Benar : Dilema


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ini angah nak luahkan apa yang terbuku dalam hati angah ini. Kiranya macam luahan perasaan.
Pertama :-
Kadang-kadang angah rasa macam jalan yang angah pilih sekarang adalah jalan yang salah.Ye,angah yang pilih untuk ambil bidang muzik.Tapi kalau dulu angah rasa bidang muzik adalah bidang yang senang,tapi sebenarnya bidang ini sangat susah.
Banyak cabaran,bukan sahaja dari segi ilmu atau dari pembelajarannya,tapi juga dari kehidupan sosial.Macam angah sendiri,kehidupan sosial angah agak kurang sekarang ini,kerana apa? Angah masuk fakulti pukul 8.15 pagi,lepas tu practice dengan kelas semua,balik pukul 11.00 malam.Masa bila angah nak bersosial??
Bagi angah sosial itu perlu,tapi jangan terlampau.Macam dekat fakulti angah sendiri,ada ramai orang yang terlebih sosial.Kalau angah nak ceritakan kat sini,nanti aib pulak.So better angah pendamkan yang itu.
Kedua :-

Kadang-kadang angah rasa penat untuk berblogging.Penat sangat.Tapi bila angah fikir balik,angah sudah pun membuat pelaburan dalam blog,dengan membeli domain,angah rasa macam sayang pula nak berblogging.Mungkin sekarang ni mood dah berkurang.Angah nak join contest pun angah rasa dah tak mampu.
Sayang nak tinggalkan blog ni.Kalau lah ada admin lain yang sanggup untuk update blog ini?? Hehe,tak perlu kut.Mungkin sekarang ni angah agak busy sampaikan mood utk berblogging tak muncul juga.Walaupun tak banyak entry yang angah buat untuk satu hari,tapi pageview harian tetap maintain.Itu yang angah suka.

Sekian.


 *Perhatian : Sila berikan Pandangan Bernas Anda. :)

7 ulasan:

  1. Assalamualaikum angah... semoga dipermudahkan urusan kamu ~~~

    BalasPadam
  2. pilih lah yg mane angah selesa dan yakin...good luck..

    BalasPadam
  3. well, memang bukan mudah nak buat semua benda dalam satu masa, akak sendiri pun angah tercari2 masa untuk blogging, blogwalking, kerja, diri sendiri, family, anak, dan suami...tapi Alhamdulillah, stay chill and go with the flow In Shaa Allah you could overcome all the obstacle...lapangkan fikiran dan jangan serabutkan fikiran atau fikir terlalu banyak, bila fikir terlalu banyak we tend to be panic...trust me... chill and let it go by the flow... In Shaa Allah...

    BalasPadam
  4. banyak bersabar.....terus berblog ye...

    BalasPadam
  5. HUHU . Janganlah putus asa , biasalah dalam mengapai cita-cita , mesti ada turun naiknya . Betul tak ? :D

    BalasPadam
  6. assalamualaikum. angahhhh..(saje ) hok alorh chill laa :) tu semua normal.. tp jgn sampai takda masa untuk diri sendiri sudah lah ye.. :) ambil masa untuk berehat.. nati jatuh sakit susah :) tu semua mungkin sebab tekanan badan terlampau letih dan bosan buat aktivit yg hampir sama setiap hari.. urm cuba cari hobi baru tak bersosial pun tak apa..tp kita masih boleh lepak2 denagn classmate kita masa luch .. pergi surau samma2 solat jemaah itu pun kira sosial ape.. tp sosial di jalan yang diredhai Allah :) Salam..

    BalasPadam
  7. ohh, angah penat berblogging.. takpe yang penting ada entry berkualiti terbaru, blog tetap akan ada penunjung

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.