26 April 2014

Typical Orang Melayu : Tahniah Melayu!!Anda memang bagus!!



"I hate it when i tell people i am a music major and they ask me to play them a song on guitar, 
Bitch,I play the clarinet."

Typical Orang Melayu :- Bila setiap kali mak atau angah ayah beritahu orang yang anaknya sambung kos muzik,diorang pasti akan tanya balik,"nak jadi penyanyi ke?" Ataupun "boleh main gitar la kan??" Atau pun yang paling celaka,"ni mesti nak jadi popular."
Cubalah berfikiran panjang sikit. Tak semestinya kalau amik bidang muzik,just nak jadi penyanyi. Please Malaysian,think wider please!! Pemikiran tu macam tak berkembang.Bila cakappasal hal politik,sampai ke dalam kain,semua dia tahu pasal pemimpin2 tu,tapi bila bab isu semasa FAIL!!

Angah sendiri pun dah meluat dengan manusia-manusia macam ni. Dan yang paling obvious adalah meerka yang berfikiran sebegini sudah semestinya adalah MELAYU!! Tahniah Melayu!!Anda memang bagus!!
Sekian. 
*Di sini angah nak tegaskan angah bukannya nak mengutuk atau menghina bangsa sendiri,tapi sudah sememangnya sebegitu. Entahlah,tak tau macam mana nak ubah,mungkin kena ubah dari kecil lagi kut?? 
 
 

4 ulasan:

  1. Biasalah macam tu, Fikiran orang kg macam tu. Jadi tak boleh nak salahkan diorang. Kita kena terangkan pada mereka tentang kos sebenar yang kita ambil. Baru mereka akan faham.

    BalasPadam
  2. biasalah manusia angah.. serba tak kena...

    BalasPadam
  3. sabar jew la..mulut manusia kecil macam tu pun payah nak tutup..

    BalasPadam

The author will be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.