15 Mei 2014

5 Review Blog Hebat


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Alhamdulillah angah diberi peluang sekali lagi untuk mereview 5 blog ohsome dan hebat. Macam mana mereka terpilih untuk direview?Semuanya adalah hasil mereka memberikan link blog mereka di fanpage blog DJH. Tak sia-sia mereka like fanpage DJH.
Anda bagaimana?
Okeylah,jadi sekarang ini mari kita sama-sama blogwalking ke blog mereka!! :D 


Blog ini pada mulanya angah ingatkan adalah milik seorang budak kecil,rupanya ianya adalah milik ibu kepada budak itu.
"Isteri Kepada Mr Suhaimi,
Umi Kepada Nur Aina Insyirah,
Muhammad Adam Iman & Muhammad Akif Imtiyaz.. "

Apa yang angah suka tentang blog ini adalah header yang cantik dan menarik.First impression sudah semestinya pada header blog. Seorang blogger yang peramah,selalu juga komen dekat blog DJH sampaikan masuk carta pengomen tegar!!
Banyak entry-entry yang menarik yang angah jumpa,salah satunya ialah entry ini :  http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/05/kalau-rasa.html
Apa-apa pun blog ini terbaik,sebab takde widget yang terabur dan iklan yang melampau-lampau. Good job!! :D 


Blog purple. Apple Mints,adakah ianya sebuah blog yang menceritakan tentang apple semata-mata? Angah rasa tidak.
"Syaza Raihanah. 19 years old girl who has a BIG dream. 
A daughter. A sister. A student. A friend. Kuala Lumpur, Malaysia. 
Diploma in Business Administration, IIC."
Blog cantik dan menarik.First impression, header yang simple dan kemas.Kemudian keluar lagu. Macam yang angah pernah sebut sebelum ini,angah tak suka blog yang keluar lagu entah apa-apa. Tapi untuk blog ini,angah boleh off kan lagu tersebut dengan mudah. Jadi disitu dapat memudahkan angah.
Banyak juga drama online yang terdapat di dalam blog ini seperti : Love You Mr Arrogant,Ariana Rose,Temptation Of Wife,Aku Isterinya dan banyak lagi.Secara jujur,angah suka dengan blog yang simple dan cantik seperti ini. Good job!!


http://www.dramaterbaik.com/

Melihat kepada tajuk blog ini,sudah mesti dalam kepala hotak dah terkeluar nama-nama drama dan filem yang tengah hot sekarang ini. Ianya sudah semestinya. Sebuah blog yang penuh dengan drama terbaik di pasaran.
Ada cerita-cerita seperti : Aku Isterinya | Aiman Fajar | Tanah Kubur dan lain-lain lagi.
First impression, mana headernya?Angah tercari-cari mana headernya.Mungkin tidak diletakkan lagi.Bukannya apa,bagi angah,kalau ada header tentu lebih menarik. Selain itu,iklan yang banyak membuatkan angah rasa pening. Mungkin bagi mereka yang mencari drama online tidak berasa sebegitu.
Apa-apapun ia merupakan blog yang menarik untuk mencari drama-drama online ketika ini.Jadi,kalau anda inginkan drama-drama online,bolehlah anda terus ke blog ini!! :D 


http://www.haneeza.com/

Blog seterusnya adalah bewarna PINK!! Hahaha,obvius sangat kan?Angah rasa macam dah lama tak blogwalking ke blog ini.
Hye,welcome to my blog.
I will prefer you to call me Neeza.
Now study in UiTM & course Pre-Law.
Thanks for visit & don't use harsh word here."
Pemilik blog ini sebaya dengan angah. Wow,sangat menarik. Apa yang angah dapat tengok,header yang sangat simple.Angah suka tengok header yang simple. Dan yang paling best, dekat atas blog itu ada seperti rambu rambai macam kat langsir rumah tu.
Banyak entry-entry yang menarik dalam blog ini seperti : http://www.haneeza.com/2014/05/special-note-to-spm-leavers.html 
Very nice blog kata orang putih. Walaupun ada lagu,tetapi butang untuk tutup lagu tetap ada,dan ini membuatkan angah lebih suka dengan blog ini. Good Job. 



http://natasya-pink.blogspot.com/

Blog yang misteri bagi angah. Kenapa? Sebab headernya tidak kelihatan. Satu lagi,susah untuk angah godek-godek blog ini. Mungkin sebab pengeditan blognya sudah sebegitu.
Antara entry menarik : http://natasya-pink.blogspot.com/2014/05/just-one-more-day_6.html 
"I'm a sensitive type of girl.. cepat terasa dan mudah menangis also lebih suka menyendiri.. 

Loved 
• being childish - sometimes only
• blogging + facebook'ing
• eating
• lepak'ing
• singging
• shoppink • dancing • reading "

Walau apa pun,bagi angah blog yang menarik sebab merupakan blogskin kut? Kan. Akhirnya baru angah jumpa button untuk godek-godek dalam blog.Apa apa pun,blog yang menarik!! Good Job.
 Sekian.

Angah rasa blog angah adalah seburuk-buruk blog yang ada dalam dunia ini. Sebab apa? Sebab kalau blog angah buruk,jadi sudah semestinya angah akan tingkatkan prestasi blog angah kan? :D 



14 ulasan:

  1. ‘Perfect Men’ - This is What Women Really Like !!
    Kenikmatannya Terasa Hingga ke Subuh !! >>> CLICK HERE !!

    BalasPadam
  2. wah blog akif imtiyaz msuk carta..hihi.. suke dengan owner blog tu.. terbaikk.. :)

    BalasPadam
  3. boleh la blogwalking jap lagik ni....lalallala~

    BalasPadam
  4. bestnya bila di review..huu...nanti nak usha jugak la blog dorg =)

    BalasPadam
  5. ada yang lya dah follow..blog mereka comel2

    BalasPadam
  6. kita memang suka pinky pinkylah. haha. :)
    by the way, thanks so much Angah for the review. :D
    happy+terharu sebab first time blog direview, blogger hebat pula itu. huhu. :')
    insyaAllah, Neeza akan review khas blog Angah pula ya.
    apapun blog Angah awesome and havoc juga tau. ^_^

    BalasPadam
  7. Tq Angah ..Tak sangka la pulak TERPILIH oleh Angah REVIEW blog akak ..
    Biasa2 jer takder yg menarik pon ..sekadar coretan mengisi masa...
    tq pada yg sudi FOLLOW blog Akif Imtiyaz ..
    Terima kasih daun keladi ya Angah ..
    Nanti kalau jumpa Kak Lya belanja makan abc ...hehehe

    BalasPadam
  8. Ala sedihnyerr kak Lya dgr angah cakap blog angah seburuk2 blog huhuhu ..
    Penulisan angah ok menarik dan menampakkan ciri2 seorang yg bakal berjaya ..
    Moga Angah terus maju dan maju maju lagi dan lagi lagi maju ..
    Haaa berbelit2 tuu.. Keep blogging young men ...

    BalasPadam
  9. abam DJH mai singgah blog inda kalo x keberatan.. baru seminggu lahir.. boleh komen blog inda? ap2 kekurangan.. hihi.. teach me master ;)

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.