3 Mei 2014

Bercinta : Perlukah Ber"COUPLE"??



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Perlukah berCOUPLE sekiranya antara seorang lelaki da seorang perempuan bercinta? Adakah itu syarat yang telah ditetapkan oleh sekian-sekian?? Sebab apa? Zaman sekarang ni kononnya kalau tak berkaple,tak sah kalau nak bercinta.
Kononnya lagi,sebelum kahwin,kita kenalah keluar dating,berpegang-pegangan tangan,jalan-jalan di taman bunga,bincang pasal anak,dan banyak lagi...
Angah rasa tak perlu kut macam tu. Buang masa + buang duit. Haha,angah malas nak keluar duit untuk orang,tambah-tambah kalau orang tu belum pasti lagi nak jadi isteri kita. Lain la kalau dah bertunang or what ever ke. Tapi bertunang pun macam membazir je,baik terus kahwin kan senang. Lepas tu,nak berpegangan tangan ke apa ke.. buat je la kan?? :D
Sekian. 

6 ulasan:

  1. ye betul..kdg2 xpyah nk couple2 nie..klau berkenan dgn seseorg pompuan, trus dtg jumpe parents ckp nk masuk minang..kn lebih baik.. :)

    BalasPadam
  2. betol ape yang angah kate kan.

    BalasPadam
  3. yup setuju sangat dengan angah.. baik kahwin je tros x yah nak buang2 duit couple or tunang :)

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.