13 Mei 2014

Liebster Award #1




The Rules
  • Mention who nominated you with a link to their blog.
  • Answer the 11 question asked.
  • Nominate 11 others bloggers.
  • Create 11 of your questions for them to answer.
  • Notify your nominate.

 The Question
1. macam mana terdetik hati tu nak jadi seorang blogger?
Terdetik hati? Entah,time tu angah form 3,saja buat blog. Dan boleh dikatakan setiap bulan agah akan ke kedai komputer untuk update blog. Betapa susahnya angah nak berblogging ketika itu. 
2. kawan atau family tau tak anda ni blogger?
Family tau.Tambah-tambah mak angah,sebab selalu kalau menang giveaway,angah akan bagi barang2 tu dekat mak angah. Kawan-kawan pulak yang rapat sahaja. Kalau yang kawan jenis kenal tak kenal tu,sure diorang tak tau. 
3. pengalaman jadi blogger...manis atau pahit?
Ada yang manis. Terutamanya bila entry kita dapat diterima ramai orang,selain itu bila kita menang Giveaway atau blog kita dikomen dengan ucapan paling menarik oleh blogger lain. Yang pahit pulak,bila blog kita dikutuk orang lain,selain itu,bila time edit blog,tiba-tiba blog jadi kosong,terpaksa edit balik jadi macam biasa. 
4. asal mane?
Angah asal dari tanah. Kahkah. Angah asal Kedah,lahir kat Kedah,dibesarkan di Perak,Pulau Pinang. Dan sekarang sambung belajar di UiTM Shah Alam. 
5. Artis lelaki/perempuan yang anda minat?
Artis lelaki? Rasanya tak ada la pulak. Perempuan mungkin Siti Nurhaliza. Sebenarnya malas la nak ikut perkembangan dunia hiburan yang tak berkembang ni. 
6. Teringin untuk jadi sesiapa tak?
Mestilah!! Angah teringin na jadi anak yang soleh,seorang imam yang bagus untuk anak-anak dan isterinya.Selain itu,angah nak jadi pemimpin yang bagus untuk diri sendiri.Kalau hal keduniaan pulak,angah nak jadi pemuzik terbaik di Malaysia. 
7. Apa yang paling nak dalam hidup?
Iman,hubungan antara kita dengan Allah S.W.T dan juga hubungan antara kita dengan manusia. 
8. Anda ni student ke worker? keje mane..study mane?
Macam yang angah bagitau sebelum ini,angah adalah seorang student.Angah belajar di UiTM Shah Alam dalam kos MUZIK. 
9.bila orang tau anda ni blogger..pernah kena kutuk tak?
Tak ada la pulak orang nak kutuk,cuma ada yang perli,ada jugak yang ucap tahniah dan pelbagai lagi. 
10. pendapat anda mengenai lelaki/perempuan? kalau anda perempuan kena bagi pendapat mengenai lelaki dan begitulah sebaliknya
Pendapat mengenai perempuan? Perempuan adalah makhluk indah ciptaan Tuhan yang dicipta untuk melengkapkan kehidupan seorang lelaki. 
11. Pendapat anda mengenai blog saya =)
Blog yang cantik dan menarik. Angah suka kaler biru.Widget pun tak berterabur.Secara overall angah suka blog anda. KLIK SINI 
 My Question
  1. Siapakah anda?
  2. Huraikan blog Diari Jejaka Hangat dalam satu karangan lengkap.
  3. Huraikan blog anda pula dalam satu karangan lengkap.
  4. Pendapat anda tentang dunia blogging masa kini?
  5. Pendapat anda tentang cara tingkatkan pageviews blog?
  6. Kekuatan dan kelemahan anda ialah...
  7. Pengalaman manis dan pahit dalam hidup anda...
  8. Ceritakan tentang sejarah blog anda.
  9. Siapakah blogger famous yang anda kenal?
  10. Siapakah artis yang anda suka dan anda tidak suka?
  11. 5 perkara yang anda akan buat kalau anda MATI hari esok.
Mangsa Tag

  1. http://www.ianfaizal.com/
  2. http://www.mamaniza.com/
  3. http://angellovesoldier.blogspot.com/
  4. http://hajarashikin.blogspot.com/
  5. http://nad-lifeisfun.blogspot.com/
  6. http://mselim3.blogspot.com/
  7. Semua yang baca entry ini!!!! 
Kalau anda dah baca entry ini,anda terpaksa balas entry ini tau!! Sebab anda dah baca,jadi anda juga di tag.
Sebenarnya dah lama angah tengok blogger-blogger main benda ni,cuma angah masih tunggu bilakah angah akan ditag,akhirnya angah ditag juga. Terima kasih Hajar kerana tag angah. Dan seterusnya angah tag Hajar balik hehe. Boleh kan?? 
 

 

4 ulasan:

  1. HAHA. Angah, inysaAllah nanti sy blas. bookmarks dulu

    BalasPadam
  2. ok. tak baca. jeling je entry ni. so tak kena buat kan.. ;p

    BalasPadam
  3. Assalammualaikum... DJH,

    mselim3 akan cuba jawab persoalan diarijejakahangat... ok. tgh draft entry liebster award nie k..

    mselim3

    BalasPadam
  4. Huhuhu.. tak baca full entry pun.. scroll bawah tengok siapa kena.. kena buat tak? xD

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.