10 Mei 2014

Rumah Blackout Tengah Malam.


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Kenapa Blackout? Okeylah kali ini angah nak cerita pasal blackout pulak. Sudah dua malam berturut-turut rumah angah dan kawasan sekitar blackout tepat tengah malam. Sangat pelik!!
Kejadian ini akan berlaku pada awal 11 malam dan berlanjutan sehingga 1 hingga ke 2 pagi. Yang peliknya,tiada amaran atau sebarang pernyataan daripada pihak TNB kepada kawasan rumah angah.
Dan yang lebih memelikkan lagi adalah rumah-rumah banglo dan orang kaya,ada je elektrik,bila rumah orang biasa-biasa ni  takde pulak. Mungkin diorang guna elektrik sendiri kut. *Bersangka baik.
Apa yang angah kesalkan adalah ada kes kecurian pulak dah ketika blackout. Sebuah rumah,selang 5 buah rumah daripada rumah angah,dimasuki pencuri.Dan mereka mncuri sebuah motorsikal.
Nampaknya seperti sudah dirancang pencurian itu. Apa-apa pun angah still dalam mood curiga.
Sekian. 
 
 
 

1 ulasan:

  1. adoiii.. jadi camni yg tak best ni kan.. pencuri kemain rayalah bila blackout

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.