8 Mei 2014

The Latest Handphone...





Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sebenarnya angah bukanlah jenis orang yang suka menghabiskan duit dengan membeli handphone. Bagi angah handphone tu,setakat nak call dan mesej seseorang sahaja. Tidak lebih daripada itu.
Kadang-kadang angah tengok kawan-kawan angah berluma-lumba nak pastikan diorang menggunakan the latest handphone. Takpe la kalau duit tu,diorang dapat hasil kerja sendiri,tapi kalau setakat nak menunjuk-nunjuk,lepas tu guna duit parent bagi untuk study pulak. Bagi angah itu bukannya sesuatu yag munasabah untuk di lihat.
Macam angah sendiri,angah tak kisah brand atau jenama apa,asalkan handphone tu masih boleh diguna dan sesuai dengan angah. Tak perlu ada handphone sebesar buku,tetapi bila disaat  betul2 hendak digunakan,bateri hanphone tu habis pula.
Jadi,pesan angah kepada rakan-rakan di luar sana. Daripada menghabiskan duit dengan membeli handphone mahal-mahal,lebih baik beli makanan,dapat kenyangkan diri kan?? 
Sekian 

7 ulasan:

  1. daripada beli hanset bsar2 baik simpan then pi beli tanah haha

    BalasPadam
  2. suka handphone besar sebab senang online..hahaha

    BalasPadam
  3. beli brg ikut keperluan kan lbh baik. kan angah. jimat. lgpun rs puas hati coz menepati apa yg kita nak. model hp sentiasa ada terbaru, klo kayo blh beli setiap bulan. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe betul2..kalau dah jutawan,apa-apa pun boleh dibeli

      Padam
  4. beli ikut keperluan..bagi yang uska blogging..beli hp yang support bloggeroid dsb..

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.