5 Jun 2014

Bird,Dog,Horse,People



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Adakan anda faham dengan gambar ini?Bagi angah,ia menunjukan bahawa perosak sebenar di muka bumi ini adalah PEOPLE. Sebab apa? Hanya manusia sahaja yang meninggalkan tapak kaki bersama-sama dengan sampah sarap.
Sebab haiwan-haiwan tidak pernah buang sampah.Sampaikan kadang-kadang ada haiwan itu sendiri termakan sampah yang dibuang oleh manusia. Tidakkah anda malu? 

9 ulasan:

  1. Bagi ana salah manusia pun ade, salah haiwan pun ade. Manusia Tuhan bg akal, guna akal buang sampah dan tutup. Bila sampah x tutup anjing la tlg heret sampah merata-rata.

    BalasPadam
  2. betul tu.. rmai manusia skrg asyik nak buang smpah je merata2. cubalah buang smph kt tmpt yg dh disediakan atau tanam je sampah tu kat dalam tanah. barulah kebersihan alam sekitar terjamin!

    BalasPadam
  3. indeed ^_^ hhhahaaha sangat bagus

    BalasPadam
  4. betul sangat...kenapa jadi macam tu yer?

    BalasPadam
  5. seriously stuju gila dgn kata2 angah... bayangkanlah kat mana2 tempat pergi, (dalam malaysia) mesti sampah melata merata-rata TT^TT
    diaorang nih nak buang sampah ke, bagi semak ke, buat semak dalam bilik tdur sndri sudah.. huhuhu (ok, better dari buat semak dekat ruang tamu sbb tmpat org duduk reramai) XDD
    tgok lah budak u mengaji tinggi2 tapi "idiot" (kasar, tapi betul) sbb buang sampah merata-rata.. geram gila.. manusia yg mcm ni merosakkan alam yg Allah bagi kita jaga.. huhuhu

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.