13 Jun 2014

Single Sex or what??



Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Pertama
Berkaitan dengan tajuk entry ini,angah ingin bertanya kepada anda adakah sekolah yang hanya sejantina lebih bagus atau sekolah yang mempunyai lelaki dan perempuan??
Bagi angah sendiri,angah tiada idea untuk itu,memandangkan angah sendiri belajar di sekolah dua jantina.
Kedua 

Masih berkaitan dengan hal single sex, mengapakah kebanyakan sekolah yang lebih ke arah keagamaan  Islam masih lagi membuat sistem dua jantina di sekolah,sedangkan agama lain sudah mempunyai sekolah yang hanya berasaskan satu jantina sahaja.
Sekian.

*Actually, this is for my research. Yes,i am doing all this for my research only. I hope that no such bad comment or others. This is for us to share about our opinion only. :D
Thanks 

4 ulasan:

  1. Sepatutnye asing sekolah lelaki & perempuan. Tapi ade sorang cikgu ni cakap, if kite asingkan diorg lelaki & perempuan. Kemahuan perempuan utk berhubung dgn lelaki lebih kuat. Tapi kalau tak asingkan, pun tak elok jugak. Pergaulan bebas di mane je.

    BalasPadam
  2. Beriman dan bertaqwa adalah jawapan terbaik 2 persoalan diatas..

    BalasPadam
  3. f0r me rasanya patut jugak sek0lah 2 jantina sebab tak nak student rasa culture sh0ck bila bertemu dengan 0ther sex nanti...but its depend h0w we handle the situati0n..

    BalasPadam
  4. sy sekolah agama satu jantina. rasa bagus sebab tak berlaku pergaulan melampau kat sekolah .mata tak sakit dan kita tak terasa nak ikut orang kapel.. tapi sekarang ni masuk Uni, bila jumpa lelaki je, rasa macam jumpa alien. hahahaha

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.