16 Julai 2014

The Curse of Anak Biawak



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Dah lama rasanya tak mengarang entry. Baiklah. Hari ni angah nak citer pasal Biawak. Kenapa biawak? Sebab secara rasminya malam semalam,angah tidur dengan binatang reptilia ini.
Roomate angah merupakan seorang pencinta haiwan.Dia suka bela haiwan2 eksotik macam kura2,tikus,tupai,biawak. Dan yang paling best,dia bawak binatang2 tu ke rumah sewa. Angah sebilik dengan dia. 
Cuba anda bayangkan,betapa comel dan kiutnya binatang ni?
Geram!!
Actually,angah tak suka dia bawak binatang masuk rumah. Ini rumah sewa,bukannya zoo nak simpan haiwan. Bukannya angah anti-haiwan,tapi rasanya consider lah,rumah sewa,bilik untuk rehat.
Dah banyak kali angah cakap,yang angah tak suka,dia boleh lagi tinggalkan binatang tu kat bilik. Obviusly dalam sangkar.Nak cakap yang angah geli dengan binatang biawak tu,memang tepat sekali.Tapi dia buat derk je. Bayangkan kalau binatang tu keluar daripada sangkar time angah tengah tidur. Tak ke something bad akan jadi?
Entahlah,buat masa sekarang ni angah dengan roomate angah tu dah jadi tak mesra. Hanya kerana masalah binatang. Kalau kucing boleh lah jugak,ni BIAWAK? Motif? Seriusly angah cakap,angah tak suka.
Rasa macam tidur dalam zoo,sekali dengan buaya.Stress hidup. 
 
 
 
 

5 ulasan:

  1. Pergh..biawak tuu. Kalau ana, amek je biawak tu, letak luar rumah. Ngeri laa ngan haiwan2 centu. Lain la yg comel2. Cam kucen ke, hamster ke, kura2 ke.

    BalasPadam
  2. haha..menakutkan..kalau hamster xpe gak comel2..ni eksotik animal cmtu..eeee

    BalasPadam
  3. haha.. adoooh.. cian nya awak. sabar ja la.. :p

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.