25 Oktober 2014

Google Plus : Penting atau tidak??



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pertama sekali,angah ingin bertanya,adakah anda semua sudah mempunyai akaun Google Plus? 
Secara jujurnya,angah yakin bahawa anda semua sudah memiliki akaun Google Plus ini,sebab ianya adalah sesuatu yang sangat penting pada masa kini. Semakain ramai blogger yang menyedari kepentingan Google Plus ini.
Kedua,adakah anda telah menguruskan akaun dengan betul-betul?
Apa yang dimaksudkan ialah,adakah anda dah gunakan ruangan itu secara betul dan tepat? Macam angah sendiri,bila angah search nama angah di Google iaitu Mohamad Khairil, akan keluar di Google akan google plus angah. 
Sememangnya angah jarang menggunakan Google Plus pada awal-awal kemunculannya. Tapi sejak akhir-akhir ini,angah merasakan ianya merupakan sesuatu yang wajib. Kalau dahulu,hanya widget Follower sahaja yang dianggap penting,kini widget Google Plus juga perlu dianggap penting.
Dengan adanya Google Plus ini, ia akan memudahkan kita untuk blogwalking kerana entry-entry baru daripada orang yang kita Follow akan kelihatan akaun kita. Apa yang angah suka ialah,ianya lebih menarik sebab semua akaun kita dilinkkan. Seperti akaun Youtube,Blogger dan juga emel.
Jadi,adakah anda merasakan bahawa ianya penting? 
 
 
 
 

8 ulasan:

  1. Pada saya penting...sebab memudahkn saya BW...salam maal hijrah angah...^_^

    BalasPadam
  2. Sekarang IM pun rasa Google Plus ni penting. Dulu jarang sekali nak guna.

    BalasPadam
  3. Ya, untuk pengedar Shaklee macam saya Google+ sangat penting untuk memperkenalkan produk

    BalasPadam
  4. Google plus ni kalu blogge manfaat betul-betul macam fb, boleh jana trafik hebat ke blog.

    BalasPadam
  5. G+ penyumbang pd trafik. artikel mudah terpapar di halaman google

    BalasPadam
  6. Sangat penting kerana kualiti yang ada padanya terutama bagi seorang blogger..:)

    BalasPadam
  7. GOOG SHARING DJH

    http://jmbelog.blogspot.com/

    BalasPadam
  8. penting sebab kadang2 apa keyword yang taip kat search engine akan kluar akauan google+

    BalasPadam

The author will be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.