22 Oktober 2014

Maharaja Lawak Mega 2014 Akhirnya Kembali!



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sebelum ini Astro Gempak telah kongsikan kepada anda beberapa berita mengenai Maharaja Lawak Mega 2014 (MLM 2014).Tetapi ramai yang tertanya-tanya siapakah peserta dan pengacara bagi MLM 2014 yang bakal bersiaran pada 14 November ini di Astro Warna (saluran 132) dan Mustika HD (saluran 134). 
MLM 2014 masih mengekalkan pengacara berkalibernya, Dato' AC Mizal.
Di bawah Astro Gempak kongsikan senarai lengkap nama peserta yang bakal berentap untuk memenangi wang tunai RM500,000.

Senarai Perserta Fast Lane ( Layak Secara Automatik): 

  1.  Sepahtu – Jep, Shuib & Ilya
  2.  Shiro – Ajak & Shahrol
  3.  Bocey – Acey, Abam & Fad
  4.  Virus – Tauke, Yus & Zizan
  5.  Nabil
  6.  Comey – Suhaimi & Rophie
  7.  SYJ – Jihan Muse, Yassin & Yassin
  8.  Jalor – Along, Rahim & Joey
  9.  Sayot – Zam Jr (Skool Of Lawak), Filzah (Skool Of Lawak), One (Skool Of Lawak)
  10.  Kepoh – Izu, Pian & Kamal 

Selain 10 peserta di atas, terdapat 16 peserta lagi terpaksa bersaing dalam pusingan ‘Hot Seat’ (Kerusi Panas) untuk melayakkan mereka bersaing bersama peserta ‘Fast Lane’. Antara kumpulan yang bakal berentap dalam ‘Hot Seat’ pada 31 Oktober dan 7 November ini pada pukul 10 malam di saluran Astro Warna ialah Wala, Zero dan Mamu. 

16 peserta ini perlu merebut empat tempat untuk melengkapkan 14 Finalis MLM 2014: 
  1.  Ekzos – Jon LNJ, Raja Azri & Lie (Kumpulan Cuit)
  2.  Mamu – Ajo & Abu
  3.  Sakan – Jelut, Ash & Pakku
  4.  Samurai – Arin, Man (Raja Lawak) & Acong
  5.  Cak – Azmir & Ikhtiaruddin
  6.  Spark – Mail, Yus & Azmi (Kumpulan Ketampi)
  7.  Qtaro – Munir, Chot & Syed Ali
  8.  Token – Radhi OAG, Wira (Kumpulan Wili), Ezad Lazim
  9.  Chilok – Chiwan, Achok, Wan Lopez
  10.  Badboy – Aboy & Bard
  11.  Zero – Sahrif, Syaiful & Sharif
  12.  Glory – Aziz Kota, Elly & Sathia
  13.  Shake – Amirullah, Bell Ngasri & Haszmi
  14.  Gap2 – Azlan, Rohaizat, CT Chubby
  15.  JBOND – Che Mat & Pak Cu
  16. Wala – Lopz & Wan

SUMBER : ASTROGEMPAK 

Pendapat angah  :

Tahniah diucapkan kepada semua kumpulan yang bakal beraksi dalam Maharaja Lawak Mega 2014. Beberapa kejutan telah kita saksikan walaupun rancangan itu belum bermula. Apa-apa pun angah harap agar rancangan ini akan terus mendapat perhatian rakyat Malaysia.

6 ulasan:

  1. akak tak pernah tengok ni..takda astro kesian...

    BalasPadam
  2. astro ade tapi siaran x amek . .

    BalasPadam
  3. Tunggu jugak...harapnya tak buat lawak yang pelik-pelik la...kan...

    BalasPadam
  4. Saya pun jarang tengok. Tak ada rezeki lagi nak langgan astro. Heheh.

    BalasPadam
  5. npe johan tak masuk dia la yg kelaka gile!!!

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.