16 Oktober 2014

Review Blog #2


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Seperti biasa,angah akan meneruskan Review blog untuk mencapai target 100 blog review. Sepanjang angah bercuti ini,angah akan mereview blog seperti mana yang angah telah beritahu dalam entry INI. Jom kita tengok blog-blog yang bertuah.



Blog pertama yang akan direview untuk kali ini diberi nama Yang Baik. Blog yang cantik. Rasanya angah dah lama tahu akan kewujudan blog ini. Apa yang paling menarik dalam blog ini adalah dari segi kepelbagaian entri. Ada entri tentang Giveaway,ada entri tentang isu semasa dan juga entri-entri lain.

Secara jujurnya,angah suka dengan blog yang sebegini iaitu tidak terlampau serabut. Selain itu,angah juga senang untuk mencari sesuatu di dalam blog ini,kerana mempunyai widget search. Terbaik!! Jom terjah blog ini!


2. http://lissadblog.blogspot.com/


Blog kedua yang angah akan review ialah blog yang berwarna pink. Sebuah blog yang cantik dan comel. Cantik headernya. Tetapi loading blog yang agak lambat,mungkin disebabkan oleh kelopak bunga berguguran dan juga lagu sehingga menyebabkan angah tunggu lama untuk loading keseluruhan blog ini.
Untuk part seterusnya,angah suka dengan gaya entri disampaikan,bila mana terdapat pelbagai entri menarik dikongsikan seperti Cara Memikat Hati Suami dan juga Tips Untuk Menegur Suami. Jom terjah blog pink ini!


3. http://sakuraungu92.blogspot.com/


Blog seterusnya bewarna purple. Alhamdulillah,akhirnya angah dapat review blog berwarna purple. eh? Hahaha. Blog yang diberi nama sebagai Sakura Ungu.Pemilik blog ini berasal dari Pulau Pinang.Berblogging sejak 4 Januari 2014.
Apa yang angah suka tentang blog ini ialah dari segi susunan widget. Susunan yang tersusun. Selain itu,saiz tulisan yang sederhana membolehkan kita membaca entri dengan lebih jelas. Tiada apa lagi yang angah nak kata,cuma iklan Nuffnang anda nampaknya ada sedikit masalah. Jom sama-sama terjah blog purple ini. 


4. http://blogparihh.blogspot.com/


Secara jujurnya,ini adalah kali pertama angah menerjah blog ini. Blog yang dikenali dengan nama Blog Parihh. Dimiliki oleh seorang blogger Pahang iaitu Ahmad Faris Bin Ahmad Fadzil. Pertama sekali,angah dapat lihat blog yang begitu simple. Bukan setakat simple tetapi cantik dan menarik.
Perkara pertama yang menarik minat angah adalah dari segi tulisan dan susunan widget. Tak berserabut langsung macam  blog angah ni. Selain itu,senang untuk kita lihat entry-entry yang mungkin akan menjadi pilihan kita,disebabkan di dalam blog itu disiarkan juga widget entry popular. Terbaik!! Jom terjah blog ini!! 


Pertama kali menjejakkan kaki di blog ini,angah rasa speechless. Terus angah baca dan tengok blog ini dari atas sampailah ke bawah. Menariknya blog ini!! Ada banyak perkara menarik yang angah nak bagitahu dekat anda semua.
Pertama, blog ini sangat ringkas dan padat. Kalau tengok pada header blog,dah boleh nampak betapa menarik dan simple blog ini. Seterusnya,widget yang teratur. Boleh dikatakan,ini adalah blog yang paling teratur yang pernah angah nampak. Pemiliknya berumur sama dengan angah. Eh? Hehe.Apa pun,thumbs up untuk blogger ini. Jom terjah blog ini!! 
Sekian.


9 ulasan:

  1. Insya Allah...akan terjah mereka...^_^

    BalasPadam
  2. Asalam..sesungguhnya dunia blogger amat berwarna-warni dan kreatif..

    BalasPadam
  3. akhirnya tiba juga giliran blog aye yang tak seberapa nie
    terima kasih angah....

    BalasPadam
  4. thanks review, nuffnang mmg ada masalah.. xtau nape... hhuhu

    BalasPadam
  5. Ada yg Kak Lya dah FOLLOW ada yg belum .Insyaallah ada masa nnt terjah ..

    BalasPadam

The author will be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.