19 Oktober 2014

Review Blog #6




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kita kembali lagi dalam rancangan Review Blog bersama DJH. Alhamdulillah,dah lima entri yang sudah dihasilkan dengan 25 blog telah direview. Alhamdulillah. Terima kasih kepada anda semua yang sudi tinggalkan link blog untuk direview. Baiklah kita teruskan dengan review :- 


Blog pertama ialah blog Norhana Marsom. Kalau nak mengenali dgn lebih lanjut tntg pemilik blog ini boleh KLIK SINI. Apa yang angah dapat ceritakan adalah blog ini banyak bercerita tentang tips-tips kesihatan. Contohnya seperti Tips Bekerja Ketika Hamil. Selain itu,terdapat juga entri-entri lain seperti entry Giveaway,entry pengalaman dan lain-lain.
Apa yang angah suka adalah kesederhanaan blog ini. Tak terlampau menonjol warnanya bagi angah sendiri. Selain itu,loading blog yang agak pantas menjadi perhatian angah. Jom terjah blog ini.. 


2. http://nora-norasyimahsaifullahoifficialblog.blogspot.com/


Blog kedua ini merupakan blog yang unik. Kerana tidak mempunyai gambar header. Hanya tulisan sahaja sebagai tajuk besar blog. Alhamdulillah,mungkin kerana tiada header yang besar,menjadikan loading blog ini laju.
Apa yang menarik adalah pemilik blog ini sudah berblogging sejak tahun 2009. Beliau juga minat anime. Apa yang angah nampak dari blog ini ialah scroll bar di sebelah kanan yang membuatkan angah keliru. Susah angah nak scroll sebab kesemuanya bewarna hitam.Untuk hal-hal lain,rasanya oke. Jom terjah blog ini. :D


3. http://www.akupenghibur.com/


Blog seterusnya ialah blog Aku Penghibur. Alhamdulillah,angah diberi kesempatan untuk review blog hebat ini. Blog ini pernah memenangi anugerah Bestlifestyle Blog MSMW 2014. Tahniah!!
Apa yang angah suka ialah pelbagai jenis entri yang terdapat dalam blog ini.Kebanyakan entri-entrinya semua menarik. Contohnya seperti Berblog Hanya Untuk Mendapat Publisiti? dan juga Batal Masuk Neraka Kerana Sahabat Soleh. Tiada apa lagi yang angah nak cakap. Blog ni bagi angah adalah terbaik. Jom terjah blog ini.


4. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/


Blog keempat yang direview ialah blog Kaki Travel Khairuddin. Untuk mereka yang sukakan travel,angah rasa inilah blog yang terbaik untuk anda kunjungi. Apa yang angah dapat lihat adalah,pelbagai info tentang tempat menarik boleh dilihat di dalam blog ini.
Angah suka dengan setiap entry yang dihasilkan. Lengkap dengan maklumat. Kalaulah angah boleh travel juga. Apa-apa pun good job. Blog ini terbaik. Jom ramai-ramai terjah blog ini. 


5. http://akifimtiyaz3.blogspot.com/



Blog terakhir ialah blog favourite angah iaitu blog Akif Imtiyaz. Dahulu,angah ingatkan bahawa pemilik blog ini adalah budak kecil. Rupanya ianya ialah milik ibu kepada budak kecil tersebut.Apa yang angah pasti adalah blog ini kebanyakannya bercerita tentang anak-anaknya.
Apa yang angah suka ialah blog ini loadingnya sangat bagus. Selain itu,susunan widget yang menarik. Apa yang lagi bagus ialah pemilik blogger ini sangat peramah. Nak berkenalan lebih lanjut? Jom terjah blog ini. 

Sekian. 

6 ulasan:

  1. TQ angah..akhirnya dapat jugak thu loading blog akak macam mana...terima kasih sekali lagi...jemput datang ke blog ye.. :)

    BalasPadam
  2. Bolela pasni jln2 blog2 diatas...^_^

    BalasPadam
  3. Wahh angah dah review laaa..cepatnyerr hehehe terima kasih angah...siap puji lg tuu..ok nnt dtg kuantan kak lya blanje hokeyy

    BalasPadam
  4. terima kasih angah.....ada masa singgah Tg malim....ada masa saya belanja angah....mana tahu ada rezeki...

    BalasPadam

The author will be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.