21 Oktober 2014

Review Blog #8


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Alhamdulillah,kita bersama lagi dalam rancangan Review Blog #8.Kali ini sudah masuk siri ke 8 review blog. Bermakna,lebih daripada 35 blog telah direview sepanjang masa ini. Terima kasih kepada semua yang sudi direview oleh Diari Jejaka Hangat.
Apa yang angah boleh katakan ialah blog yang akan direview kali ini adalah hebat-hebat belaka!! 

1. http://cikgufarha.blogspot.com/


Blog pertama ialah blog Cikgu Farha. Sejujurnya ini merupakan kali pertama angah bertandang ke blog ini.
Saya Ustazah Farha. Mempunyai 2 orang anak. Bekerja di Sabah. Blog ini berkisar kehidupan saya sebagai seorang guru, ummi dan perantau di Sabah.  
Bagi angah sendiri,blog ini menarik kerana ada pelbagai entri menarik contohnya tutorial,entry giveaway. Selain itu,blog ini juga senang untuk kita scroll dan lihat entry-entry terdahulu,kerana adanya widget yg menarik. Jom terjah blog ini untuk lebih lanjut.. 

2. http://www.mamaniza.com/


Blog kedua yang direview memang tidak asing lagi dalam dunia blogger. Siapa yang tak kenal blogger Mamaniza?? Blogger yang sangat peramah dan best. Apa yang angah suka ialah,setiap entry di dalam blog ini akan dijelaskan sejelas-jelasnya. Selain itu,kita dapat lihat betapa ramainya jumlah orang yang mengomen di setiap entry blog ini.
Blog ini juga bagi angah adalah terbaik,kerana angah suka dengan gaya blog ini dihasilkan. Selain itu,gaya penulisan blogger ini turut menjadi kesukaan angah. Jom terjah blog ini!! 


3. http://ctfand.com/


Blog seterusnya ialah blog Inspired By Yanie. Apa yang angah dapat tahu ialah blogger wanita ini merupakan ibu kepada tiga orang anak. Beliau berasal dari negeri Sabah. Blog ini dihasilkan ketika tahun 2012.
Apa yang angah suka ialah blog ini sangat mesra pembaca. Kita boleh lihat terdapat widget Recents Post dan juga Weekly Popular Post yang membolehkan pembaca untuk membaca entry-entry lain. Thumbs up untuk blogger ini!! Jom terjah blog ini!! 


4. http://ourcityofdreams.blogspot.com/


Ini adalah blog yang keempat. Rasanya ini adalah blog yang sangat-sangat baru. Kerana apa? Kerana entrinya baru sahaja ada 2. Tahniah diucapkan kerana berjaya menjadi seorang blogger.
Takde apa yang angah nak cakapkan. Disebabkan ini adalah blogger baru,jadi jom ktia follow dan support blogger baru. Apa-apa pun selamat maju jaya!! 


5. http://lollista.blogspot.com/




Blog kelima ialah blog Lollista. Blog yang headernya dihiasi dengan gambar seorang gadis sedang menaiki motosikal vespa. Blog yang menarik ini agak ringan dan menjadikan loadingnya agak laju.
Apa yang anagh suka ialah widget di dalam blog ini. Boleh dikatakan sedikit sahaja widget yang terdapat dalam blog ini. Hanya widget yang perlu sahaja. Thumbs up! Apa lagi yang angah suka ialah blog ini cantik dan menarik dilihat. Jom terjah blog ini... 


6. http://hanaexotics.blogspot.com/



Blog terakhir yang akan direview ialah blog ini. Cantikkan header blog nya? Sudah terang lagi bersuluh bahawa pemilik blog ini meminati EXO iaitu sebuah kumpulan Korea.Beliau merupakan seorang blogger muda yang berusia 15 tahun.
Apa yang angah dapat perhatikan kebanyakan entri di dalam blog ini adalah entry Giveaway. Mungkin sebagai seornag pelajar sekolah agak sukar untuk update blog. Apa-apa pun teruskan berblogging. Thumbs Up! Jom terjah blog ini!! 


12 ulasan:

  1. jom terjah...blog mamaniza memang best!!

    BalasPadam
  2. tahniah semua yg terpilih utk direview.. semuanya mmg x asing dlm dunia blog dan dah di follow... :)

    BalasPadam
  3. Wah...mlm nanti nak terjah diorang la....lama dh x terjah2 ni...asyik orang je terjah akak....

    BalasPadam
  4. Tahniah semua ..Wah Blog Mama Niza pon ada hehehe ........Happy blogging Angah

    BalasPadam
  5. Tahniah semua..dan terima kasih Angah.. :)

    BalasPadam
  6. Pertama kali dtg? Is is..lama dah duk kat dunia blogging ni hehe apa2 pon syukran jazilan..salam kenal juga ye..

    BalasPadam
  7. Eheh , my blog pon keluar lahh xD ingatkan tak diterima . Sbb banyak kali dah bgi link tp tak dpt2 xD wahh , thank you angah <3

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.