12 November 2014

7 Pembohongan Wanita dan Lelaki




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kali ini angah nak berkongsi tentang 7 pembohongan yang selalu diperkatakan oleh sesiapa sahaja. Kadang-kadang kita terpaksa menipu semata-mata untuk melegakan hati kita sahaja.
Benar atau tidak? Sama - sama kita lihat..

I'm fine : I'm not fine. Please help me.

I'm just tired. : I can't take this anymore.

I already ate. : I starve myself.

Go away. : Show me you care enough to stay.

I'm just cold. : I don't want you to see my scars.

I'm better, I promise. : I've never been this bad.

I'm okay. : I just want to die.

Benar? Angah tak rasa hanya perempuan sahaja yang selalu cakap perkara-perkara macam ini. Kadang-kadang ada jugak lelaki yang sama-sama cakap dan melakukan pembohongan seperti ini.
Sekian. 

10 ulasan:

  1. Betul angah.
    Kadang2 kta perlukan mcm pujuk la.
    Tp kalau jenis org straight forward - im fine, dia blaaah je. haaaa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha betul2. kalau yg jenis macam tu.....parah la..

      Padam
  2. betul..hee...perempuan ni dia suka ckp benda yng tersirat...

    BalasPadam
  3. betul tu Angah..
    pembohongan dilakukan utk meredakan org lain dan diri sendiri...

    BalasPadam
  4. Bab ni lelaki pon sama tak gituuuuuuuuuu Angah hehehe

    BalasPadam
  5. Selalu jugaklah kuwar perkataan macam tu dengan bf, kawan2 pa suma. Tapi dye tak faham maksud tersirat. Sabar jaklah. Hahah.

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.