13 November 2014

Dah Lama Tak Makan Kek



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Sedap kan kek dalam gambar di atas? Red Velvet. Salah satu kek kesukaan angah. Sebenarnya bukannya selalu sangat angah makan kek ni. Rasanya hanya 2 atau tiga kali sahaja seumur hidup.
Bukannya apa,sebab selalunya angah beli kat kedai dalam bekas kecil yang brharga RM5.00 satu. Mahal kan? Jadi,agak susah untuk angah makan kek ni selalu.
Birthday??

Ouh untuk pengetahuan semua,dah lama angah tak sambut birthday dengan family. Bukannya family angah tak mahu sambut,tapi dah memang dari angah kecil lagi tak pernah sambut.Sebab rasanya membazir. Bagi angah sendiri kalau birthday,yang patut diraikan adalah ibu kita sebab dia yang lahirkan anak-anak dia.
Selalu kalau birthday dekat sekolah atau fakulti,kawan-kawan akan wish. Angah rasa yang tu pun dah cukup. Tak perlu nak beri hadiah bagai.
Bilalah dapat makan kek ni?

Angah masih tertanya-tanya bila boleh angah nak makan kek ni. Kalau nak masak sendiri,memang angah tak reti. Kat rumah pun microwave dah rosak haha. Nanilah bila angah dah kerja dan dah kahwin,angah suruh isteri angah masak dan buat kek Red Velvet sebiji untuk angah sahaja. haha
Sekian. 

19 ulasan:

  1. Tgk gambar kek red velvet menggiurkan jadi lapoo. hahaha, pasni kawan yang sambut birthday.

    BalasPadam
  2. saya pernah rasa kek red velvet banyak tempat,,smua tak kena pada tekak saya..emm..

    BalasPadam
  3. Ape kata angah baking sendiri.. Dh pndai bila2 blh merasa. Huhuhi

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak reti la haha angah tak pandai masak sebenarnya...

      Padam
  4. saya pula tak minat red velvet..tapi kalau cheese cake memang nmbor 1..bila lagi boleh makan jugak hurmm

    BalasPadam
  5. Kak Lya suka kek coklat hehehe ......

    BalasPadam
  6. Samalah. Saya pun dah lama tak makan kek. Jadi teringin pulak.

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.