16 November 2014

Marahkan Kawan Baik : Pendamkan



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

"Kadang bila kawan baik kita sakit hati, kita pendam je kan 
sebab nak jaga hati dia,kita sanggup pendam."

Anda ada kawan baik? Tipulah siapa yang tiada kawan baik. Pernah kawan anda sakitkan hati anda? Angah sendiri,rasanya dah banyak kali sakit hati dengan kawan-kawan baik angah. Tapi end up,angah pendamkan sahaja. Tak mahu luahkan. Sebab apa? Sebab angah takut nanti putus pula persahabatan.

Itupun sebenarnya kena ikut situasi jugak,kalau kawan baik kita tu sakitkan hati kita pada tahap paling-paling sakit hati,angah rasa for sure angah pun akan luahkan dan marah balik. Sebab kalau pendamkan nanti lagi parah pula. Makin menjadi dia sakitkan hati kita. Betul tak? 
 
Apa- apa pun bersyukurlah sebab ada juga kawan yang sanggup menemani kita dikala saat susah mahupun senang. Bersahabat biar seribu,bercinta biar satu. Tapi bagi angah,berkawan baik,biar ikhlas...
Sekian. 
 

2 ulasan:

  1. Sebenarnya angah. Kawan baik kalau sakitkan sikit kita lebih mudah terasa berbanding kawan yang tidak rapat
    Kawan baik saya pernah marahkan saya sebab tak teman kan gi pusat komputer hehehe
    Dekat berbulan nak baik semula

    BalasPadam
  2. kawan baik memang susah nak cari .

    BalasPadam

The author will be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.