23 November 2014

Mencari SmartPhone Terbaik..




Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Sebenarnya buat masa sekarang ini,angah tidak mempunyai sebarang Handphone! Benar. Ramai orang cakap yang kalau tiada handphone tak boleh hidup. Tapi sememangnya angah masih lagi sihat dan boleh hidup. Maka,cakap-cakap kosong seperti itu,boleh dibuang daripada kamus masyarakat.

Apa-apa pun,dalam masa lagi beberapa hari,angah akan membeli handphone yang baru. Sememangnya angah tak berapa suka dengan smartphone yg mahal dan tak mampu nak beli,seperti Iphone and the gang. Angah lebih suka  smartphone yang menggunakan android dan juga lebih mudah untuk dibawa ke mana-mana.

Angah ada lihat kawan angah memakai smartphone jenama Samsung dan juga Lenovo yang bersaiz sebesar BUKU. Sampaikan nak bawa pun susah,tak muat nak masuk dalam poket. Tapi kalau saiz besar,mesti mudah nak tengok atau nak update blog dari phone kan??

Suatu masa dahulu, angah pernah berblog menggunakan phone,tetapi tergendala disebabkan saiz yang kecil,dan agak susah untuk melihat blog-blog lain dalam smartphone terdahulu. Jadi,angah mencari smartphone yang terbaik untuk pelbagai fungsi yang angah mahukan.

Ciri-ciri smartphone yang angah mahukan :- 



  • Bateri yang tahan lama. Susah nak jumpa kan? Kalau tak tahan lama,asalkan ada Powerbank pun dah oke.
  •  SMARTPHONE yang ringan dan tak terlampau besar. Sebabnya,angah nak letak dalam poket,mudah nak kemana-mana. 
  • Phone yang tidak mudah HANG. Kadang-kadang smartphone angah yang terdahulu akan hang tiba-tiba. Susah jugak tu. 
  • Smartphone yang tak terlampau Mahal,kalau boleh harganya dibawah RM800. Ada ke? Mungkin secong hand kut. 

In shaa Allah,nanti angah akan update dalam blog. Angah akan kongsikan dengan anda berkenaan smartphone baru angah. Sabar ye.  
Sekian. 

12 ulasan:

  1. saya pown baru cadang nak beli phone baru .. tp xtau jenama mana yg elok .. ada yg kata lenovo .. y len kata samsung .. huhu .. pening ..

    BalasPadam
  2. saya pown baru cadang nak beli phone baru .. tp xtau jenama mana yg elok .. ada yg kata lenovo .. y len kata samsung .. huhu .. pening ..

    BalasPadam
  3. Nk murah lenovo la. Bole je pkai. Asalkn ia ringan n yg plg penting bole on9 n update blog. Sy pgguna Note 3. Mmg x hang sbb RAM yg besar. Klo gne Tab 2 sy tu mmg hang slalu sbb RAM kecik. Jrg guna on9 kt tab dah, smuanya di Note 3 nie. Tp, ikut kmampuan DJH la. Lenovo ok. ;)
    Make sure check RAM hp spy xde mslh hang nnt. Cri RAM yg tggi.
    Belog Miss Balqis

    BalasPadam
  4. Lenovo ok angah. Kak kathy pki yang A850i je. Puas hati sesangat..

    BalasPadam
  5. saya pn sama tengah usha hp baru gak
    try tengok honor 6 bagus jugak yg tu ^_^

    BalasPadam
  6. Mesti dah dapat lenovo yg Angah review tu kan. Hehe.

    BalasPadam

The author will be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.