5 November 2014

Review Blog #10

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Kali ini angah nak teruskan lagi dengan siri Review Blog yang ke 10. Tak sangka kerana sekarang sudah sampai ke siri yang 10 bermakna sebanyak 50 blog sudah direview. Terima kasih kepada semua blog yang sudi memberikan blog mereka untuk direview.




Blog pertama ialah blog AMIRNAWAWI.COM. Sebuah blog yang sangat hebat. Kenapa? Sebab blog ini  pernah mendapat pelbagai kemenangan pertandingan blog. Selain itu, blog ini juga pernah menjadi blogger pilihan di akhbar . Wow!!
Sememangnya blog ini sangat best. Pelbagai entri menarik telah disediakan. Yang paling best,blog ini ada pelbagai info-info menarik!! Jom terkah blog awesome ini!! 

2. http://amad-jalanan.blogspot.com/


Blog seterusnya ialah Blog Kerana Ana Ahmad. Pertama sekali,angah terpegun dengan header yang sangat menarik. Warna yang terang dan jelas. Selain itu, angah juga suka dengan gaya blog ini.
Pelbagai entry menarik terdapat dalam blog ini, contohnya :- Petua Untuk Mengandung dan Nak Anak Cepat.  Menarik kan? Khas untuk ibu bapa untuk mendapatkan anak. Eh? Haha. Good job!! Teruskan berblogging. Jom ramai-ramai terjah blog ini.


3. http://cikgufarha.blogspot.com/


Blog seterusnya ialah blog Kisah Cikgu Farha. Bagi angah ini adalah blog yang simple dan menarik. Angah lebih suka blog yang simple berbanding blog yang berserabut. Blog ini tidak mempunyai header. Mungkin kalau ada header yang cantik,bertambah menarik lagi blog ini.
Susunan widget yang menarik. Selain itu,angah juga suka dengan widget-widget seperti Popular Post dan yang lain-lain. Sebab senang untuk kita lihat entry-entry sebelum ini,tanpa berpindah ke page lain.Teruskan berblogging ye!. Jom terjah blog ini. 




4. http://angellovesoldier.blogspot.com/


Blog keempat ialah blog Angel Love Soldier. Angah masih tertanya-tanya mengapa Angel Love Soldier?? Mungkin ada maksud tersirat.Baiklah. Apa yang angah suka dengan blog ini? Loading blog yang cepat. Selain itu, angah juga tertarik dengan pelbagai entri-entri bermaklumat seperti entri  :- 8 Makanan Yang Memudaratkan Binatang Peliharaan.
Seterusnya,angah juga suka dengan gaya blog ini. Maksud angah ialah dari segi entri ditulis sehinggalah gaya susunan widget. Memang terbaik!! Apa-apapun angah nak ucapkan semoga berjaya!! :D Jom terjah blog hebat ini. 


5. http://www.dieylapunyerblog.blogspot.com/


Blog yang terakhir ialah blog Dieyla. Comel headernya. Apa yang angah suka ialah penggunaan warna yang menarik. Terasa seperti di sebuah tadika pula. Hehe. Selain itu,angah juga suka dengan jenis tulisan yang menarik. Pelbagai entry menarik seperti entri tutorial juag terdapat dalam blog ini.
Berblog sejak tahun 2011, blog ini patut dipuji atas usaha-usaha terbaik yang telah dilakukan. Good job!! Jom terjah blog ini ramai-ramai.. 




1 ulasan:

  1. Saya dah lama berblog. Ada jugak try banyak tutorial untuk buat wajak blog nampak lebih fresh profesional educated. But sometimes, tutorial tak kena. hmm
    So saya harap Angah dan rakan-rakan blog lain dapat bantu saya untuk tingkatkan segala kekurangan di blog saya. Tak kisahlah dari segi penulisan, entri dan wajah blog.
    terima kasih :)

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.