19 November 2014

The Hunger Games : Mockingjay- Part 1




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 is a 2014 American science fiction adventure film directed by Francis Lawrence with a screenplay by Peter Craig and Danny Strong. It is the first of two cinematic parts based on the novel Mockingjay, the final book in The Hunger Games trilogy, written by Suzanne Collins, and the third installment in The Hunger Games film series, produced by Nina Jacobson and Jon Kilik and distributed by Lionsgate. 
The film stars Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman, Jeffrey Wright, Stanley Tucci and Donald Sutherland. It is the sequel to The Hunger Games: Catching Fire and will be followed by the concluding entry, The Hunger Games: Mockingjay – Part 2.
The story continues to follow Katniss Everdeen who, after escaping the Third Quarter Quell, becomes a reluctant hero and symbol of hope for the nation of Panem. Principal photography for both parts of the film began on September 23, 2013 in Atlanta, before moving to Paris for two weeks of filming and officially concluding on June 20, 2014 in Berlin, Germany.

Sebuah filem hebat daripada Holywood. The Hunger Games. Sememangnya filem ini dinanti-nantikan setelah dua siri filemnya yang sebelum ini mendapat sambutan yang begitu hebat. Merupakan salah sebuah filem yang diolah daripada novel,ianya sememangnya sudah menjadi satu kegilaan peminat-pminat filem aksi untuk melihat filem ini.

Bagi angah sendiri, apabila kita melihat filem ini buat kali pertama,kita akan begitu teruja bila melihat bagaimana jalan cerita ini berlaku. Kita sentiasa mahukan sesuatu selepas sahaja satu siri itu berakhir. Maksudnya disini,pasti kita mahukan lebih daripada apa yang dipaparkan sebab semuanya begitu hebat,dan kita tidak mahu kehebatannya berakhir di situ. 




Di atas ini ialah sedikit sedutan daripada filem The Hunger Games : Mockingjay - Part 1. Sebuah filem siri ketiga yang akan ditayangkan tidak lama lagi. Angah begitu teruja untuk melihatnya di pawagam kelak,anda bagaimana?

5 ulasan:

  1. Saya pernah lihat filem nhe... memang seronok punya.. game mati-mati :)

    BalasPadam
  2. tak sabar jugak nak tngok . memang best

    BalasPadam
  3. Tak sabar nak tengok cite nie sebab saya tak puas hati dengan ending cite yang lepas tu.

    BalasPadam
  4. dah tengok monkingjay, starting agak bosan tapi ending part 1 super ohsem.

    BalasPadam

The author will be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.