8 Januari 2014

Wordless Wednesday 18 : Yang LainTiada agama Yang Mengajar Umat Mereka Menghina Agama Lain.

Read more ...

Kumpulan Shiro Nafi Digam RTM


"Kumpulan Shiro, menafikan dakwaan mereka telah digam oleh Radio Televisyen Malaysia (RTM) berikutan lawak ‘bodoh’ persembahan mereka dalam satu program terbitan stesen tersebut.
Menurut salah seorang ahli kumpulan Shiro iaitu Ajak atau nama sebenarnya Mohd Hanaffi bin Razak, 28, setakat ini mereka masih belum menerima sebarang kenyataan rasmi tentang perkara  tersebut malah kumpulan mereka masih dipanggil untuk mengendalikan sebuah rancangan di RTM sempena sambutan tahun baru 2014 pada hari Selasa yang lalu.
“Kami tidak dimaklumkan tentang apa-apa daripada pihak RTM berkaitan perkara tersebut. Malah selepas rancangan itu RTM masih panggil kami untuk kendali rancangan terbitan mereka.
“Hubungan kami dengan RTM rasanya masih baik seperti biasa dan pihak stesen televisyen tersebut sentiasa beri kami peluang untuk berada dalam pelbagai rancangan mereka sejak kemunculan kami dalam industri,” jelas Ajak seperti dipetik oleh mStar Online.
Tambah ajak lagi persembahan mereka pada malam tersebut hanya selingan ketika waktu iklan ke udara dan tidak disiarkan oleh stesen televisyen tersebut.
“Memang kami ada sentuh tentang bapa mentua kerana kami tahu anak beliau baru sahaja berkahwin namun ianya tidak sampai keterlaluan dan mempersendakan seperti yang didakwa,” tambah Ajak lagi.
 Kumpulan Shiro bagaiamanapun meminta maaf jika lawak tersebut ada mengguris hati mana-mana pihak yang menonton persembaan mereka pada malam tersebut.
 Kumpulan Shiro berkata demikian selepas diminta mengulas tentang dakwaan sebuah akhbar mingguan yang mendakwa kumpulan tersebut bakal digam oleh RTM berikutan menyampaikan lawak ‘bodoh’ di hadapan Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek dan beberapa rakan artis veteran di Konsert Jubli emas TV Malaysia. " Sumber
Pendapat angah :- 
 Sukar untuk mempercayai berita yang tersiar di surat khabar atau internet selagi sesuatu perkara itu belum disahkan lagi.Angah lagi suka dengar daripada mulut mereka sendiri.Tapi manusia boleh menipu,jadi,sama-sama kita fikirkan..
 
Read more ...

Dato’ Ac Mizal menjadi subjek lawak oleh segelintir peserta MLM 2013."Kepada mereka yang mengikuti program Maharaja Lawak Mega 2013 sepanjang lapan minggu bersiaran, pasti sudah biasa melihat situasi hos utama, Dato’ Ac Mizal menjadi subjek lawak oleh segelintir peserta MLM 2013.
Bercakap kepada Astroview, Ac Mizal sama sekali tidak pernah berkecil hati apabila dirinya pernah dijadikan subjek lawak oleh segelintir pelawak kerana ianya salah satu cara untuk  mendapat perhatian penonton.
“Saya bangga! Ianya salah satu cara untuk meraih perhatian para penonton. Jadi tidak salah untuk mereka menggunakan saya sebagai subjek lawak mereka.“Kami bekerja dalam satu kumpulan daripada seorang hos, peserta, juri, sehingga krew belakang tabir. Setiap orang perlu bergerak agar program tersebut tidak bosan.
“Lagipun sebagai seorang pengacara di atas pentas MLM 2013, saya boleh nampak apa yang penonton mahukan daripada para peserta. Sejujurnya saya tidak pernah terasa hati apabila dijadikan subjek, tapi kalau saya balas di atas pentas, faham-fahamlah ye!” jelas Ac Mizal.
Dalam pada itu, Ac Mizal turut menjelaskan walaupun lagu Apo Kono Eh Jang serta Al-Haq mendapat sambutan oleh umum, dia masih belum bercadang untuk muncul dengan sebuah album studio.“Mungkin tidak dalam tempoh terdekat ini. Secara peribadi, saya akan bekerjasam dengan penyanyi yang saya selesa atau suka. Mereka menyanyi dan saya rapping. 
Mungkin selepas ini saya akan lebih banyak lakukan kolaborasi dan dari situ lagu-lagu akan dikumpulan dan menjadi sebuah album penuh,” jelas beliau lagi." Sumber 
 Pendapat angah :-
Sememangnya lawak sebegitu boleh diterima ramai.Bagi angah,boleh je asalkan tak melebih-lebih. 

Read more ...