24 Januari 2014

Apabila MALAYSIA bersalji?



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Apabila Malaysia Bersalji??

  • Perempuan yang selalu pakai seksi-seksi kononnya panas,mungkin akan menutup badan mereka dengan baju yang tebal.Kononnya dah sejuk.
  • Setiap rumah akan dilengkapi dengan heater. Manakala kalau orang miskin pula terpaksa jerang air sendiri.
  • Bolehlah kita tanam pokok starawberry + anggur dan tanam kat sekeliling rumah.
  • Kedai Pakaian seperti jaket akan menjadi tumpuan kerana ramai yang akan ke sana untuk membeli pakaian lebih.

  • Penoreh getah tak boleh keluar rumah.Sebab getah pun dah beku.
  • Haiwan yang beriklim khatulistiwa takkan tahan dengan cuaca sebegini,dan seterusnya akan mati.
  • Begitu juga dengan tumbuhan.Semuanya akan mati,dan akhirnya tinggallah pokok yang mampu untuk bertahan dengan cuaca sejuk.

 Anda ada lagi pendapat lain?? Jom kongsikan.

Dekat Shah Alam sejuk macam biasa je.

Read more ...

Tutorial Remove Atribution



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hai,apa khabar semua?Kita kembali lagi dalam rancangan Tutorial Bersama DJH.Untuk pengetahuan semua,angah sudah bertanya di Fanpage DJH tentang tutorial apa yang anda mahu.Jadi kali ini angah nak tunjukkan tutorial yang direquestkan oleh salah seorang pengelike fanpage.
 Tutorial :- Remove Attribution. 

Apa itu attribution? Attribution tu adalah seperti yang tertera di bawah dan hujung blog anda.Cuba anda tengok sekarang.Ada tak? Kalau tak ada maknanya anda sudah remove.
Powered by Blogger 

Mungkin bagi anda dan angah sendiri,lagi best kalau kita remove je benda ni.Macam menyemak pulak letak kat bawah tu,jadi angah nak buat tutorial mudah yang angah copy paste daripada someone.


  • Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget
  • Lepas tuh , tekan Ctrl F dengan serentak dari search kod ini : 
<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'> 
  • Bila anda dah jumpa kod tuh . Anda tukar warna merah dengan perkataan false. 
  • Dah siap,anda boleh save sekarang.
  • Tapi tunggu dulu,tutorial belum habis!
  • Sekarang , anda buka blog anda.. Buka / Edit Widget Attribution di bawah tu.. Nanti anda akan nampak Remove button. Tekan Remove..
  • Berjaya??Alhamdulillah,kalau tak berjaya,anda boleh cuba dan cuba lagi.
Sekian. 

Read more ...