30 Januari 2014

Pencarian 50 Bloglist Mamaniza.com




Assalamualaikum.

Mama membuka peluang anda untuk menempatkan blog anda dalam senarai bloglist mama. Semua yang sedia ada akan dibubarkan demi memberi peluang kepada anda. Jika berminat, boleh meletakkan banner ini dalam blog anda dan backlinkkan terus ke blog mama.

Pastikan anda follow blog mama ye. Tamat 31 Januari 2014. 

Jangan lupa, sertakan link URL anda dalam kotak komen mama. Pemilihan akan dibuat berdasarkan random dan hanya mereka yang aktif berblog sahaja diterima penyertaannya. Blog yang hanya mengandungi segmen atau GA semata tidak digalakkan. 

Selamat bercuti semua.

Bila angah nampak je mama nak cari bloglist,terus jadi excited..sebenarnya dari pagi lagi angah dah nampak entry ni,cuma angah busy sikit pagi tadi...so sekarang baru siap entrynya.Harapannya supaya mama bolehlah terima blog DJH sebagai salah satu blog di bloglist Mama :D
Read more ...

2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN


2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN


Tekan Banner diatas untuk sertai giveaway ini. Giveaway ini mendapat tajaan daripada Hazwan Hairy, Zara Nurhaidah, Akma Khaieri, Emas Putih, Ieta Mad Sa'ad, Nur Shuhada Abdullah, Julia Jamaludin, Amirul Syahnaz dan Blog Eita. Giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Medan.
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM50. Hadiah bagi kategori cabutan bertuah ialah seperti Wang Tunai RM100, Wang Tunai RM20, Bag, Shawl Satin, Shawl Glitter, Novel, Havoc Tshirt, Geek Tshirt, Wolf88 Tshirt, Topup, Kasut, Rantai dan juga Subang. Sebanyak 15 orang pemenang bertuah dicari bagi memenangi hadiah-hadiah tersebut. Giveaway kali ini mencari seramai 16 orang bagi mendapatkan hadiah dalam kategori top refferal dan juga kategori cabutan bertuah.

*Dah lama rasanya angah tak join GA,sebab apa? Tak pernahnya nak menang hehehe :D Harap-harap kali ni menang la kut?? :D

Read more ...

PhotoBomb : Sakit Hati / Kelakar

Assallamualaikum dan salam sejahtera.

Photobomb.

Pernahkah anda mendengar perkataan seperti ini?Photobom adalah seperti,apabila kita sedangbergambar,ada perkara lain yang turut berlaku secara tak sengaja atau mungkin disengajakan.Contohnya,seperti ketika kita sedang bergambar dengan artis pujaan kita,terdapat orang lain di belakang yang turut tersengih ketika itu.Ia bermakna,orang itu telah mengganggu gambar itu.

Kadang-kadang kita akan rasa marah dan benci serta meyampah apabila gambar yang kita idamkan menjadi rosak atau buruk akibat perbuatan Photobomb ini.Tetapi bagi angah ,macam lawak pulak photobomb ni.
Jom kita tengok beberapa gambar photobomb yang angah jumpa di Google Image 
 
Penampakan sesuatu di belakang gambar budak perempuan ini.Dipercayai individu yang melakukan aktiviti photobommb adalah binatang. 


Apabila budak kecil sendiri telah belajar cara untuk membuat photomb di gambar orang lain.Itu adalah skill yang terbaik.Comel je dia senyum,dengan gigi yang takde lagi tu.


Apabila haiwan hidupan laut juga turut serta dalam aktiviti photobomb.Tak tahu pulak boleh senyum sampai macam tu sekali.Apa-apapun terbaik!!


Perosak gambar perkahwinan!!Gambar yang begitu cantik ini rosak sekelip mata apabila terdapat seorang pemuda yang berani melakukan photobomb.Mengganggu gambar perkahwinan orang lain. 
Kesimpulannya :-

Terdapat banyak perkara di dunia yang boleh ditafsirkan sendiri oleh kita sendiri.Ada perkara yang kita anggap baik,tetapi orang lain fikir buruk.Apa yang penting kita kena sentiasa yakin dan percaya dengan apa yang kita lakukan selagi tidak berlawanan dengan agama. 
Sekian.



Read more ...

Para Pendosa : Ingatlah..



Assalamualaikum dan sejahtera.


"Para pendosa akan lebih berani apabila berhimpun bersama rakan seangkatan.Jiwa mereka terasa termotivasi untuk melakukan maksiat yang sama.Malahan,cerita tentang dosa yang dilakukan akan dikongsikan bersama , buat perencah kepada nafsu para pendengarnya."
Adakah anda tergolong dalam golongan tersebut??
Secara jujurnya angah katakan,angah pernah berada di tempat tersebut.Berasa hebat dan bangga apabila melakukan sesuatu yang dilarang.Itulah akibatnya apabila tiada ilmu.Apabila kehidupan telah diselubungi dosa,sememangnya akan menjadi sebegitu.
Angah mengaku,tetapi tak bermakna angah masih melakukannya.Apabila kita sedar akan dosa kita,lebih baik kita tinggalkan sahaja.Macam tu lah dalam kehidupan.Angah masih ingat ketika itu angah masih daif tentang hal-hal agama.Tapi alhamdulillah,angah dah sedar.
Berubah Ke Arah Yang Baik

Berubahlah ke arah yang baik.Nescaya hidup anda akan dirahmati dan diberkati.Kita kena pandai memilih kawan.Kitaa kena pandai berfikir dan pilih perkara yang betul.
Sekian. 
 *Jangan hukum seseorang berdasarkan masa lalunya.
 

 
 

Read more ...