1 Februari 2014

Blog DJH tersenarai dalam MSMW2014!!




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Alhamdulillah,saja angah nak try mencelah di celahan ramai blogger-blogger hebat.Blog DJH tersenarai di kategori Best Lifestyle Blog.Kategori itu sebelum ini telah dimenangi oleh http://www.akmaomar.com/.
Harapan untuk menang?
 Bila difikirkan balik,memang susah untuk menang,tambah-tambah blog DJH masih belum dikenali ramai.Hehe,tapi sekadar mencuba sahaja.Itu petanda bahawa blog DJH sudah masuk ke suatu tahap yang baharu!
Macam mana nak VOTE blog DJH?? 

Bukan blog DJH sahaja yang boleh anda vote tetapi juga blog-blog awesome yang lain.Senang je caranya,anda hanya perlu membuat akaun di laman web ini :-

Kalau anda nak VOTE untuk DJH,klik bahagian Best Lifestyle Blog,pastu vote blog DJH.Kalau button Vote dah bewarna merah,bermakna anda dah vote DJH.Thanks.Boleh juga kalau anda nak vote blog-blog lain juga.
Terima Kasih.



*Peluang setahun sekali sahaja.Rasa excited,bila tersenarai dengan blogger-blogger best. 

Read more ...

Cuti Bersama Family



Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Cuti Raya Cina,angah pulang ke rumah angah di Kulim,Kedah.Walaupun cuti hanyalah dari Jumaat sehingga Ahad,berbaloikah??

Isnin Tiada Kelas

Nasib baik pada hari isnin angah tiada kelas.Memandangkan lecturer angah turut menyambut CNY,bermakna angah akan bercuti juga pada hari isnin.Bagusnya,cuti dipanjangkan sehingga 4 hari.
Tanpa Study/Buku

Angah langsung tak bawa buku atau apa-apa nota berkaitan apa yang angah sedang belajar.Yang angah bawa balik hanyalah sekadar pakaian dan laptop.Haha..tiada mood nak study ketika di rumah kan??
Inilah masanya untuk angah bersama parents dan family tercinta.Sebab ?? Sebab time ni juga kakak dan aadik angah ada kat rumah.Masing-masing tinggal di tempat jauh,jadi angah tak boleh lepaskan peluang ini!! 
Sekian. 
 
 *Ranking Alexa Semakin bagus!! :D
Read more ...

NetworkedBlogs : Apakah??




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar anda semua? Mesti best kan sedang bercuti bersama family.Tak kurang juga buat yang bercuti seorang diri.Ada juga ke yang berkerja waktu cuti ni?? Kalau kerja juga,tak apa la..dah itu tugas kita.
Apa yang anagh nak ceritakan sebenarnya??


Pernahkah anda mendengar perkataan NETWORKEDBLOGS ?? Rasanya ia bukanlah sesuatu yang baru.Kalau tengok blogger-blogger famous macam Kak Mialiana,Abg Eraz,Mama,semuanya mempunyai NetworkedBlog ni.
Apa fungsinya? Widget NetworkedBlog juga berupaya untuk membuat auto- post di facebook setiap kali entry baru dipublish.Ia seumpama rangkaian lain untuk kita blogwalking.Kalau nak tahu lebih lanjut anda boleh tekan link di atas.
Jangan Lupa untuk TEKAN FOLLOW THIS BLOG di ruangan statistik DJH.Kalau anda turut mempunyai NetworkedBlogs,anda juga boleh beritahu angah untuk angah Follow anda kembali.

Read more ...