6 Februari 2014

Takut Untuk Bersaing??


Assalamualaikum dan salam sejahtera.



"Sebagai seorang manusia yang pandai berfikir,cuba berfikir secara negatif!!Bukan secara negatif ye!!"

Angah ada seorang kawan. Namanya..... Dia merupakan seorang yang bijak dan pandai.Cuma satu je kekurangannnya.Dia sukar untuk menerima kelebihan orang lain.Kalau ada orang lebih dari dia sedikit sahaja,terus akan diboikot.
Sama macam keadaan bila angah mendapat markah yang lebih tinggi sedikit daripada markahnya,terus dia boikot angah.Dari segi riak muka pun berubah bila dia lihat ada orang yang lebih sedikit daripada dia.
Mungkin takut nak bersaing?

Kalau nak takut bersaing,janganlah sampai macam tu.Angah tak rasa angah akan jadi sampai macam tu.Bila agah tengok ada orang yang lagi hebat,automatik angah akan berfikir untuk berusaha supaya lebih hebat daripada orang yang lebih hebat tu.
Peringatan Kepada Dia

Please,berubahlah ke arah yang bagus.Bukan seorang je yang nampak perkara ini,tetapi dah ramai.Sudah-sudahlah bersikap seperti kebudak-budakkan.Memanglah hanya anda seorang sahaja anak ibu bapa mu.Tapi tidak bermakna tiada persaingan di anta aadik beradik,bermakna tiada juga persaingan antara kawan-kawan. Persaingan yang sihat tu adalah yang sebaiknya.

 Sekian.
Read more ...

Mereka Blogger Bertuah : Fanpage

Assalamualaikum  dan salam sejahtera.



Tawaran terbaik daripada DJH.Selalunya bila kita nak join GA/SEGMEN,sudah semestinya kita akan diperlukan untuk LIKE fanpage blogger-blogger lain.Jadi,untuk memudahkan cara,anda bolehlah LIKE dulu semua page yang ada di sini.
Jadi,tak perlulah anda untuk LIKE lagi pada GA/SEGMEN yang akan datang.Kan dah memudahkan kerja??
Selain itu :-

Fanpage blog adalah salah satu medium yang penting.Mungkin jumlah LIKE yang diterima tidak diambil kira,tetapi interaksi antara admin fanpage dan juga para pengelike juga adalah penting.Mungkin dari situ kita boleh ping entry-entry kita??
Apabila banyak yang LIKE fanpage kita,bermakna setiap kali kita post something,ramai orang yang akan lihat pada post tersebut.Kan dah dapat satu advantage di situ??
Seterusnya :-
Anda juga boleh lancarkan GA/SEGMEN hanya di fanpage!! Kadang-kadang angah nak raikan pengelike FANPAGE DJH dengan meminta url blog mereka untuk dimasukkan ke dalam senarai BLOGLIST.Hehe,jadi tak lah begitu bosan apabila hanya membuat contest di blog,anda juga boleh buat di fanpage. 
 TUNGGU APA LAGI?? LIKE FANPAGE-FANPAGE BERIKUT!!! :-


DAH LIKE FANPAGE-FANPAGE DI ATAS??

Terima Kasih.

*Dari mana angah dapat fanpage-fanpage di atas?? Sebenarnya angah ada meminta url fanpage pengelike FANPAGE DJH,juga angah post di fanpage DJH.Jadi,mereka-mereka di atas adalah mereka yang mahu fanpage mereka di promosikan. :D

*Anda nak fanpage anda turut di promosikan?? Tinggalkan komen segera!! 
Read more ...