7 Mac 2014

Nak Negara Maju Atau Sebaliknya??


Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Rasanya angah terpanggil untuk bersuara untuk pihak yang ingin mencari kebenaran.Bukannya apa,sebagai seorang yang masih muda dan masih mempunyai akal fikiran yang cerdas,sepatutnya orang yang seusia angah sekarang ni sudah semestinya mempunyai pemikiran yang matang,dan mampu berfikir secara rasional.
Politik
Kalau ye pun anda tak suka mana-mana pemimpin,tak perlulah untuk terus kutuk + memaki mereka di tempat atau paparan yang boleh dilihat orang ramai.Ye,anda bukannya boleh mengundi lagi,walaupun nak menyokong,tapi janganlah sampai menunjukkan kebodohan yang nyata.
Apa yang angah lihat kadang-kadang,sesedap rasa je nak kutuk-kutuk bagai.Cuba bayangkan perasaan anak-anak mereka bila ibu dan bapa mereka dikutuk + dicaci maki macam tu? Cuba letak diri anda di tempat mereka? Nampaknya seperti ada manusia yang sudah hilang sifat manusia itu sendiri. Sanggup memaki manusia lain. Bila check2 balik,oh rupanya beragama Islam.Memang Islam ajar umatnya untuk memaki sesiapa sesuka hati??
Bukannya Memihak Ke Pihak Mana-mana

Angah tak berpihak ke mana-mana,cuma angah rasa,dah boleh nampak masa depan negara kita,apabila golongan remaja sekarang ni,yang masih belum mampu mengundi,sudah menunjukkan belang mereka.Kalau macam angah sekalipun,tak pernah angah nak post update tentang hal-hal politik,sebab angah tahu akan ada orang yang tak suka atau berlainan pendapat dengan angah.Angah tak suka nak bergaduh-gaduh disebabkan hal-hal politik.Sebab jelas,ia menunjukkan kebodohan yang nyata.
Suka untuk angah ceritakan bahawa,angah ada seorang kawan yang rapat.Kami sebenarnya berbeza pandangan politik.Dia memihak ke satu lain,angah pula memihak ke pihak yang lain.Tetapi yang lebih menarik adalah angah dan dia tak pernah berbincang tentang politik.Bila berbicara tentang hal-hal yang ingin masuk ke topik politik,terus di ubah tajuknya,kerana masing-masing khuatir akan terjadi pergaduhan selepas itu.
Banyak Yang Buruk Daripada Yang Baik
Sudah semestinya,lebih banyak yang buruk yang akan berlaku.Dan yang lebih pasti,makhluk yang bernama syaitan pastinya akan bertepuk tangan gembira kerana sudah berjaya membuatkan sesama manusia bergaduh.Good Job People.
Memang sudah semestinya ada pihak yang benar dan ada pihak yang salah.Cuma gunakan saluran yang betul.Ingatlah bahawa jika hanya tertumpu pada hal-hal politik,negara secara khususnya tidak akan maju,malah lebih kebelakang.
Sekian. 
Read more ...

Pemenang Bloglist 2 Bulan DJH


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Ini adalah senarai pemenang yang memenangi BLOGLIST DJH untuk Bulan Mac dan April.Tahniah diucapkan.Angah akan update blog2 ini di dalam bloglist DJH dalam masa yang terdekat.Anda yang terpilih juga diminta untuk meletakkan blog DJH dalam bloglist blog anda secepat yang mungkin!!




  1. http://betapunyadunia.blogspot.com/
  2. http://worldeddyobby.blogspot.com/
  3. http://didi-the-kaito.blogspot.com/
  4. http://akuainkausiapa.blogspot.com/
  5. http://farhanazulkafli-96.blogspot.com/
  6. http://www.tepakku.com/
  7. http://chenta-taugeh.blogspot.com/ 
  8. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/
  9. http://wafiremli.blogspot.com/
  10. http://nuramalia32.blogspot.com/
  11. http://senyumanmumanis.blogspot.com/
  12. http://yangbaik.blogspot.com/
  13. http://nadhirahafieqah.blogspot.com/
  14. http://ceritamayapersada.blogspot.com/
  15. http://nazirahnyerr.blogspot.com/
  16. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/
  17. http://shairadiaries.blogspot.com/
  18. http://peningkah.blogspot.com/ 
  19. http://justforfund.blogspot.com/
  20. http://pelangiraudhah.blogspot.com/ 
  21. http://aswadz.blogspot.com/
  22. http://whiteroses2013.blogspot.com/
  23. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/
  24. http://www.lamanprincess.blogspot.com/
  25. http://www.nurinaizzati.com/
  26. http://blogashalya.blogspot.com/
  27. http://natasya-pink.blogspot.com/
  28. http://syiralokman.blogspot.com/
  29. http://sheilashahfiekry.blogspot.com/
  30. http://www.linieynor.com/ 
Read more ...