15 April 2014

Promote Blog Mereka!!!
Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Alhamdulillah,siang tadi angah dah buat satu post di fanpage mencari link-link blog untuk dipromotekan. Sebanyak 26 blog telah angah dapat daripada post tersebut di fanpage.Jadi sekarang adalah masanya untuk kita blogwalking dan berkenalan sesama kita. Mungkin ada yang sudah berkenalan,tapi apa salahnya jika kita blogwalking!!??
 1. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/
 2. http://ceritamayapersada.blogspot.com
 3. http://justforfund.blogspot.com
 4. http://blogashalya.blogspot.com 
 5. http://walkstatic.blogspot.com
 6. http://bidadarikayangan90.blogspot.com
 7. http://qtbaekhyunn.blogspot.com 
 8. http://www.linieynor.com
 9. http://www.profhariz.com
 10. http://syahadasyuhada.blogspot.com
 11. http://www.cikguhailmi.com
 12. http://nurkhairiahirwanie.blogspot.com
 13. http://wafiremli.blogspot.com
 14. http://mulan-sahbanu.blogspot.com
 15. http://www.dayangdeno.com
 16. http:/amirahamer.blogspot.com
 17. http://hunyieda.blogspot.com
 18. http://strawberrysgurls.blogspot.com
 19. http://www.hawasyazanalee.my
 20. http://dia-honey.blogspot.com
 21. http://kisahhidupteto.blogspot.com
 22. http://dirax.blogspot.com
 23. http://cercitertashaqisha.blogspot.com
 24. http:/frhrn.blogspot.com
 25. http://madihahdaisy.blogspot.com
 26. http://eryati.blogspot.com 

Kepada anda yang tidak tersenarai,tidak mengapa,anda cuma perlu bersedia dengan update-update di fanpage. Angah hanya meminta link blog di fanpage sahaja!! Barulah fanpage itu bukannya sia-sia sahaja!! :D
KLIK sini untuk LIKE fanpage DJH

Sekian.
Read more ...

Seram : 4 Rumah Hantu
Assalamualaikum dan salam sejahtera

 SERAM

Entry kali ini angah nak cerita tentang kisah angah ke tempat-tempat menyeramkan yang terdapat di Malaysia. Setakat hari ini,4 tempat yang menyeramkan sudah angah pergi.Apa yang angah nak ceritakan adalah pengalaman angah yang seram dan agak menakutkan.
Rumah Mona Fendi

Angah pergi ke rumah Mona Fendi pada penghujung semester pertama. Sebenarnya tak rancang pun nak ke rumah itu,tetapi memandangkan angah belajar di Shah Alam,rumah Mona Fendi juga di Shah Alam,jadi kami teruskan juga ke rumah Mona Fendi. Kami seperti tersesat untuk mencari jalan keluar apabila dua kali kami asyik berpusing di tempat yang sama. Selain itu,kelihatan seorang lelaki yang berada di bawah pondok payung di penghujung jalan itu. Lelaki itu seperti sedang menjaga sesuatu.Akhirnya kami dapat juga bergerak ke tempat lain selepas itu.
 ENTRY berkenaan Mona Fendi 1 | 2 | 3 | 4 |

Bukit Tungku
Angah pergi ke Bukit Tungku bersama rakan lain kerana mahu menghabiskan malam terakhir semester kedua. Memandangkan kawasan di Bukit Tungku terdapatnya banglo-banglo mewah serta banglo yang ditinggalkan,jadi kami bergerak ke kawasan itu. Beberapa kali pusing,kami seperti tidak dapat melihat langsung rumah banglo yang dicari.Akhirnya kami menjumpai sebuah rumah yang kelihatan gelap gelita. Kami turun daripada kereta dan bergerak ke rumah itu. Masing-masing diminta untuk berada di tempat yang berbeza. Apa yang angah dapat rasakan adalah,bunyi tapak kaki seseorang di kawasan semak,tetapi bila angah perhatikan,tiada sesiapa langsung.Mungkin itu hanyalah binatang atau bunyi daun jatuh.Akhirnya setelah bosan menunggu sesuatu,kami bergerak keluar daripada kawasan itu.


Gate Belakang Zoo Negara

Pada malam yang sama seperti ketika kami ke Bukit Tungku,kami teruskan perjalanan ke kawasan Zoo Negara. Dipercayai kawasan gate atau gerbang pintu belakang Zoo Negara merupakan tempat yang misteri. Setelah kami sampai ke kawasan itu, kami berpecah mengikut kawasan masing-masing. Apa yang angah dapat perhatikan adalah terdapat tali rentang seperti yang selalu kita lihat ketika kemalangan berlaku.Tali itu berpusing laju seperti terdapat anginyang kuat,sedangkan angah tak rasa angin langsung. Bila angah tengok atas,tidak terdapat langsung pokok yang bergerak seperti ditiup angin. Selepas beberapa minit,kawan angah menyuruh kami semua segera masuk ke dalam kereta dan bergerak keluar kerana dia menyedari kehadiran sesuatu.

Rumah Dr Frenzy

Rumah Dr Frenzy atau doktor gila terdapat juga dikawasan zoo negara. Kami bergerak ke rumah dr frenzy. Apa yang angah dapat lihat adalah,terdapat rumah yang berlampu berhampiran dengan rumah dr frenzy,jadi keadaan di situ tidaklah menakutkan. Kami semua turun daripada kereta dan bergerak ke garaj dr frenzy tersebut. Tiada apa yang menakutkan atau menyeramkan bagi angah ketika itu,tetapi selepas itu,kawan angah beritahu bahawa garaj yang kami pijak tadi itu adalah tempat dr frenzy menyimpan mayat anaknya. Terus angah rasa seram.

Sekian.


Read more ...

Habiskan Baucar BB1M
Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Baucar yang angah dapat adalah sebanyak RM250. Sebagai seorang pelajar muzik,bagi angah baucar buku tak bermakna sangat,sebab angah bukannya perlukan buku,tetapi angah perlukan alat muzik. Setakat ini angah tak mampu lagi nak beli alat muzik yg angah nak sebab harganya menjangkau ribuan ringgit.
Berbalik ke cerita asal,baucar yang angah dapat,angah gunakan RM50 yang pertama dengan membeli buku cerita hantu. Angah beli time angah dengan kawan2 angah yang lain hangout ke Putrajaya
Baucar yang selebihnya angah simpan sampailah cuti semester. Dan beberapa hari yang lalu,angah dah berikan baucar kepada adik-adik angah untuk guna dan beli barang-barang mereka seperti alat tulis,buku latihan,buku rujukan.
Bila adik-adik angah beli,kira-kira balik semuanya tak cukup RM200,jadi angah kena tambah buku-buku lain pulak.Jadi angah dapat pilih dua lagi buku untuk masuk dalam koleksi angah.


5 Gelombang Pembawa Bencana Yakjuj Makjuj


Asrama 


Kacau


Misteri Koyaknya Baju Nabi Yusuf A.S


Misteri Dunia : Rahsia Di Sebalik Rahsia

Gambar-gambar diatas adalah buku-buku yang menjadi koleksi buku angah sehingga kini. Kalau dilihat dari pada genre buku,angah sememangnya seorang yang sangat sukakan buku yang bergenre seram dan misteri. Kalau novel,angah suka baca novel hasil tulisan Ramlee Awang Murshid ,sebab novelnya bergenre thriller.
Jadi,kesimpulannya, memberi baucar kepada keluarga sendiri adalah lebih baik daripada membeli sesuatu yang tidak bermakna. 

Read more ...

Rampas Tudung Tiruan : Motif SebenarAssalamualaikum dan salam sejahtera

Pelakon Fizo Omar meluahkan rasa kecewa dengan tohmahan yang dilemparkan terhadap isterinya, Mawar Abdul Karim, selepas ada pihak mendakwa penghasilan tudung Fareeda tidak mengikut tuntuntan hukum Islam dan tidak berkualiti.
Menurut Fizo selaku Ketua Bahagian Pemasaran dan sebagai seorang suami, dia berhak tampil menjelaskan tuduhan yang boleh menjatuhkan kredibiliti isteri serta peniagaan mereka.
“Kami telah daftar paten, hak cipta dan hak milik tudung Fareeda ini sejak dari tahun 2008 dan 2009. Setiap kali tudung keluar, tak sampai seminggu dah ada yang tiruan. Dan lebih mengecewakan lagi siap menggunakan tagging Fareeda malah menggunakan gambar isteri saya sebagai model.
“Dari situ kita sudah lihat ianya 100 peratus meniru dan mengambil kesempatan. Pada saya mereka ini kurang bertanggungjawab dalam bidang perniagaan. Tidak salah kerana kami tidak menutup rezeki sesiapa pun malah saya galakkan lagi nak berniaga, sama-sama kita berniaga secara sihat.
“Tetapi kalau menciplak idea secara tidak langsung boleh menjatuhkan imej atau kualiti jenama tudung Fareeda sendiri kerana material dan harga sangat berlainan. Kami berbelanja lebih empat juta untuk promosi iklan di televisyen, papan iklan dan menerusi pelbagai program untuk mengangkat imej jenama dan paten Fareeda sendiri,” jelas Fizo Omar dipetik menerusi temubual eksklusif di Astro Awani.
Lebih mengecewakan, tuduhan itu semakin menjadi-jadi apabila Fareeda dan KPNDKK membuat rampasan di enam premis perniagaan yang meniru rekaan eksklusif Fareeda.
Sebanyak 1, 225 helai tudung jenis Fareeda Aisya dan Fareeda Mariya dirampas dengan anggaran nilai RM77 ribu yang dikatakan menutup periuk nasi peniaga lain.

KOMEN ANGAH :

No komen. 
Read more ...