18 April 2014

Tak ada Mood : GeramAssalamualaikum dan salam sejahtera.


Anda tahu apa perasaan bila apa yang kita rancang,tapi akhirnya terpaksa dibatalkan??Disebabkan seseorang?? Angah dah malas nak cakap panjang,cuma angah penat nak fikir masalah sendiri.
Mood terus hilang. Betapa angah perlukan seseorang ketika ini.Betapa angah perlukan seorang peneman ketika ini. Angah rasa teruk sangat. Ohh no..Habis hilang mood untuk buat entry.Habis hilang mood happy terus bertukar jadi mood rosak.
:'( 

Read more ...

Tazkirah Jumaat #1 : Sayangi Allah & Rasul


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


"Jangan Sesekali Kita Sengaja Mengkhianati Allah dan Rasul"


Sebagai seorang muslim,janganlah kita khianat terhadap Allah S.W.T dan juga Rasullullah. Kadang-kadang ada manusia yang jenis suka menyekutukan Allah S.W.T. dengan perkara-perkara lain. Sebagai contohnya,bomoh. Masih ada lagi orang yang suka mempercayai bomoh daripada mempercayai kuasa Allah.S.W.T. Contoh yang terdekat adalah kehilangan MH370.
Selain itu,percayalah bahawa Allah itu MAHA KUASA. Allah mampu membuat segala-galanya. Dan apa yang pasti,segala kejadian yang berlaku adalah sudah ditentu dan dirancang oleh Allah. Allah takkan bagi ujian kepada hambanya di luar kemampuan hambanya sendiri.

Sekian. 

Read more ...