25 April 2014

Ranking Alexa 25.4.2014



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari saja-saja angah check Ranking Alexa untuk Blog DJH.Alhamdulillah,apa yang angah dapat tengok ranking yang bagus,apabila tak jauh sangat daripada apa yang angah nak.
Untuk pengetahuan semua,angah inginkan ranking yang bagus,sebab bila ranking bagus barulah kita rasa bersemangat nak terus update blog kan?? Huhu 


Read more ...

Teletubies :Masa Kanak-Kanak


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Anda masih ingat dengan siri kartun Teletubies?? Angah masih ingat lagi,ketika angah kecil,pagi-pagi angah akan tengok cerita ni.Kadang-kadang satu family tengok. Haha,comel je diorang ni beraksi dalam citer tu.
Anda pernah tengok cerita ni? Mesti pernah kan. Tapi sekarang dah tak disiarkan lagi.Kalau nak tengok pun mungkin dalam Youtube ada la kut :D 
Sebenarnya yang jadi semua pelakon Teletubies ni adalah orang dewasa.Haha,pandai diorang berlakon untuk hiburkan budak-budak. Tak panas ke dalam kostum tu? Dah la besar gedabak. Antara yang angah tak boleh lupa adalah bila gambar bayi yang jadi matahari tu.Sangat comel.Pasti sekarang dia dah besar kan?? :D
 

Sekian
Read more ...

Tazkirah Jumaat #2 : Alhamdulillah




Sudah menyebut Alhamdulillah??

Bersyukurlah,masih bernyawa hari ini..

Alhamdulillah,

Alhamdulillah..

Kadang-kadang bila kita bangun pagi,kita rasa malas sangat nak bangun.Kadang-kadang ada jugak yang tak bangun pagi,tapi bangun tengah hari hehe Ada ke?? haha,cuma kenapa nak kena rasa malas nak bangun??
Apa kata ubah rasa malas tu dengan rasa bersyukur,sebab Allah S.W.T dah berikan kita satu lagi hari untuk kita beribadat kepadaNya. Sebab bila kita tak bersyukur,mungkin akan ada sesuatu yang bakal terjadi.Bersyukurlah dengan setiap kurniaan Allah terhadap kita.Bersyukur bila kita diberikan udara untuk dihirup,rezeki untuk kehidupan dan selainnya.
Sekian 

Read more ...