11 Mei 2014

GIVEAWAY MEI 2014 By IanFaizal.com And Dramaterbaik.com


JOIN NOW
CLICK PADA BANNER UNTUK JOIN
11/5/2014-31/5/2014

Angah :
Tengah blogwalking dan jalan-jalan,tertarik dengan Mini Giveaway ini. Jom kita support kawan-kawan blogger kita meh!! :D Syarat nak join pun senang je caranya!! :D

 Untuk join :D 

 

Read more ...

Memperlekehkan Tempat Belajar Orang Lain..


Assalamualaikum dan salam sejahtera.



"UiTM tak bagus la,better kau pegi sambung study kat tempat lain."
"Apa barang form 6 weyh,low class la form 6,better sambung yg lain."
"IPTS tak laku la,orang dah tak tgok lepasan IPTS!" 

This is apa yang angah boleh nampak di hari ini. Masing-masing ingin menegakkan bahawa belajar di Universiti terkenal adalah yang sewajibnya untuk semua pelajar di Malaysia.Universiti atau form 6 adalah sangat teruk bagi sesiapa sahaja.
Well,ini adalah pemikiran yang sememangnya SALAH dan amat BODOH. Kenapa nak membezakan tempat belajar manusia?Angah rasa kalau nak belajar mana-mana tempat pun boleh.
Tak semestinya bila kita masuk UiTM misalnya,kita tidak boleh berjaya? Mungkin ramai yang dengar graduan UiTM tak laku di luar,tetapi anda tak tahu tentang graduan UiTM yang benar-benar berjaya.

Sama juga dengan FORM 6,kadang-kadang ada orang yang SPM dapat result teruk,lepas tu sambung form 6,and then bila degree masuk kos yang hebat-hebat belaka.Itu semua adalah atas usaha diri sendiri.
IPTS pula,memanglah ianya swasta,tapi bagi angah tak salah kalau kita pergi IPTS,selagi tempat tu tak menjadikan seseorang itu lagi teruk,why not?? Kenapa nak sangat biarkan semua orang hanya pergi IPTA atau tempat-tempat lain semata-mata??
Rezeki setiap orang dimana-mana,dan angah paling tak suka bila ada orang yang memperlekehkan kos-kos atau universiti lain. Ini adalah paling Bodoh seseorang itu boleh lakukan.  
Kalau universiti itu hebat dan gah mana sekalipun,kalau individu itu sendiri tak reti nak jaga diri,tak reti cari kawan yang baik,dan segala lagi,individu itu boleh je menjadi teruk di situ. Pokok pangkalnya adalah diri sendiri,selagi pandai jaga diri,di mana-mana pun boleh berjaya. Ingat Tuhan,ingat ibu bapa,selagi itu kita boleh berjaya.
 Sekian.
Luahan Hati
Read more ...

"Selamat Hari Ibu"



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

"Selamat Hari Ibu"

Kecoh di Twitter tentang sambut hari ibu. Ada yang kata sambut hari ibu adalah haram.Ada pulak yang kata bahawa sambut hari ibu salah disisi agama. Dan ada pula yang kecoh mengatakan sambut hari ibu haram,tetapi sambut aniversary couple halal pula.
Secara jujur dan ikhlas,pendapat angah ialah,angah rasa sambutan hari ibu adalah boleh je,tapi yang terbaik adalah kita sambut dengan mentaati ibu kita,setiap perkara yang disuruhnya. Mungkin boleh je,kalau hari ibu,kita nak bawak ibu kita pusing satu dunia.
Sebab kalau orang lain yang kata sambut hari ibu setiap hari,takkan nak bawak ibu ke seluruh dunia setiap hari kan? Mungkin kita boleh setiap hari,bila bangun,dengan muka tak mandi,terus pergi ke ibu kita dan cium dia.
Apa yang angah selalu buat adalah setiap kali berdoa selepas solat,angah akan doakan kesejahteraan ibu angah.Semoga ibu angah dikurniakan kesihatan yang bagus dan juga dapat keredhaan Allah S.W.T dalam setiap apa yang ibu angah lakukan.
Angah rasa itupun dah cukup oke. Yang penting kita tak lakukan benda-benda yang boleh menyebabkan ibu kita mengalirkan air mata,sudah la.
 Sekian.
 
 
 
 

Read more ...

Ulang Tahun Kelahiran Ayah..


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Alhamdulillah,hari ini angah masih lagi berkesempatan lagi untuk menulis. Alhamdulillah..Untuk pengetahuan semua,hari ini adalah ulang tahun kelahiran ayah angah yang ke 48. Ayah angah lahir tahun 1966.
This is my father. Ayah yang dari jauh nampak macam garang. Even kawan-kawan angah pun bila nampak ayah angah,diorang akan tanya, "Ayah kau garang ke?". And I was like, "NO!!". Ayah angah tak garang,cuma ayah angah penyayang dan tegas.
Ayah angah anak bongsu dalam adik beradiknya. Ayah angah kerja Polis. Dah berbelas-belas tahun ayah angah kerja polis. Sebab tu bila ada orang kutuk-kutuk or maki-maki polis,angah akan turut terasa. Ye la,sebab ayah angah sendiri adalah polis.
Apa lagi nak cerita eh? Ayah angah ada anak-anak yang comel. Termasuk angah,huhu. Ayah angah namanya Hassan Bin Aripin.
Sekian. 
 
 

 

Read more ...