22 Mei 2014

Terima Kasih..



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Minggu ni semua adik beradik angah akan ada kat rumah. Kalau sebelum ini hanya angah dengan adik bongsu angah sahaja kat rumah,kini kakak dan adik angah yg pertama akan berada di rumah. Baru lengkap rasanya.
Tau-tau je lah,bila semua orang dah ada kat rumah,sudah semestinya kami akan berjalan-jalan,shopping,jadi masa untuk blog semakin berkurang. Tapi angah rasa,in shaa Allah angah tak lupakan blog.
Giveaway sedang berlangsung dengan begitu hebat. Manakala review blog juga tak kurang hebatnya. Terima kasih kepada anda yang sudah join. :D
Sekian. 
 
 

Read more ...

Jambatan Bunian




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pernahkah anda dengar tentang jambatan bunian? Belum pernah? 
Apa yang angah dapat tahu,ada beberapa jambatan bunian yang boleh didapati di negara kita sendiri. Sangat mengerikan.Sebab apa? Sebab jambatan yang dibina,tiada jalan yang sambung.Maksudnya jalan tu terus masuk ke dalam hutan. Cuba tengok gambar2 yang angah ambil daripada google.
 




Menarik tak? Kalau anda nak tahu lebih lanjut boleh baca dekat blog http://fanadyalicious.blogspot.com/2012/01/jambatan-bunian-di-port-dickson.html . Kisah yang agak menyeramkan.Adakah jambatan itu betul-betul dibina untuk bunian atau untuk binatang?
Apa yang lebih pelik,ada yang mengatakan hanya sesiapa yang terpilih sahaja yang dapat lihat jambatan ini.
Wallahualam.. 
Read more ...

Pemikiran anda : Win or Fail??




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kebanyakan orang memikirkan bahawa jalan untuk berjaya adalah straight. Tak perlu nak tempuhi apa-apa langsung.Ada yang menganggap bahawa nak berjaya hanyalah perlu teruskan perjalanan, tanpa lalui sebarai cabaran atau dugaan dan bila gagal,mula berhenti dan berputus asa.
Tetapi ingatlah bahawa sebenarnya kejayaan hanya akan dapat diperoleh apabila kita berusaha dengan sehabis mungkin. Kadang-kadang kegagalan yang awal akan menjadi batu loncatan untuk lebih berjaya di masa akan datang. Janganlah berputus asa,kerana ianya adalah sifat orang yang malas..
Sekian. 
*Sebelum itu,anda dah join Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 ke belum? Klik Sini.


Read more ...

Mencari 3 Blog untuk Direview !!!




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar anda semua? Mesti anda excited kan bila tengok tajuk entry ini. Sememangnya angah sedang mencari 3 blog untuk direview. Sememangnya angah suka bila mereview blog orang.Bukannya apa,bila kita review blog lain,kita juga dapat membantu mempromote blog mereka. Selain itu,angah suka bila blogwalking ke blog-blog baru.Ini adalah tapak untuk mereka berkenalan dengan blogger-blogger lain.
Cara-caranya :-

Klik link-link di bawah,tunggu selepas habis loading..


Tinggalkan url blog anda di ruangan komen entry ini.

Contoh komen : " Done,http://diarijejakahangat.com. "

Siap.

Senang kan cara-caranya. In shaa Allah,antara semua yang join,angah akan pilih blog yang bertuah. Kalau banyak blog yang join,bermakna jumlah review blog juga akan bertambah. Apa lagi tunggu? Jom join ramai2.
Tamat : 8.00 malam ini.

 *Kalau dah join,apa kata join Giveaway angah yang terbaru,lebih daripada 60 orang telah join,ada hadiah bernilai lebih daripada RM300 untuk dimenangi!! :D 




Read more ...