25 Mei 2014

"Blogging Sekadar Menghabiskan Masa!!"


Assalamualaikum dan salam sejahtera.



"Blogging ni buang masa je tau,buat benda lain,lagi berfaedah,lagi bagus."
"Apa yang kau dapat bila berblogging ni? Macam takde apa pun!. "

Di atas adalah antara ayat-ayat daripada seseorang yang buta atau tidak tahu langsung tentang kemeriahan dunia blogging. Ianya seperti seekor lembu yang bercakap tentang hal-hal manusia. Semuanya serba tak kena,bila difikirkan balik,hanya mereka yang benar-benar di dalam dunia blogging sahaja yang tahu akan tahap keseronokkan blogging.
Macam angah sendiri,alhamdulillah,setakat ini angah cukup bersyukur bila dapat masuk ke dalam dunia yang penuh warna warni ini.Walaupun kadang kala ada naik dan turun nya nafsu untuk blogging dan update entry,bagi angah ianya tetap menarik.
Yang paling menarik bagi angah adalah tentunya bila kita dapat berkenal-kenalan dengan blogger lain. Ye,bila kita dah berkenal-kenalan barulah blog kita akan dikunjungi orang.Bila blog dah ada pengunjung setia bermakna anda sudah boleh dikatakan berjaya.
Selain itu,bagi angah sendiri,menjadi seorang blogger bukannya mudah. Bukannya setakat ada blog,kemudian update blog. Semestinya bila dah menjadi blogger,apa yang kita perlu tahu adalah tujuan kita ada blog. Kalau setakat untuk diri sendiri sahaja,memang dibolehkan.Tetapi kalau untuk tontonan umum,sememangnya kena belajar jugak cara-cara nak share dan berkongsi maklumat dengan orang lain
Sekian. 
 
 
 

 
Read more ...

Pengumuman : Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pengumuman untuk semua peserta Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014. Perhatian,anda semua diminta untuk mengikut semua syarat dengan sebetul-betulnya. Ada yang angah dapati,anda tidak melakukan syarat yang diwajibkan.
Apa yang angah harap,anda jujur dan ikhlas dalam melakukan syarat-syarat nya.
Kepada anda yang belum join,inilah masanya untuk anda turut serta menyertai Giveaway ini. Syarat mudah sahaja. In shaa Allah anda akan menang. 


 

Read more ...