6 Jun 2014

DIET : Blog dan diri.



Klik Gambar Untuk Lebih Besar

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Angah baru je lepas check berat blog. Dan keputusannya ialah blog angah bersaiz 302.41 KB. Itu adalah tersangat-sangat berat dan gemuk.Nampaknya angah kena bagi blog ni jadi kurus + buang beberapa widget untuk menjadikan blog DJH lebih kurus.
Cara nak check berat blog?


*Kredit untuk blogger Mialiana.

Sebenarnya bukan blog sahaja yang perlu berdiet. Tetapi angah sendiri pun kena diet. Huhu. Badan angah semakin membesar selepas sahaja habis SPM. Dan badan angah semakin membesar setiap hari sehinggalah ke saiz sekarang.
Angah inginkan badan yang dulu. Saiz badan yang kurus dan simple je,bukan macam sekarang. Agak buncit. Mungkin sebab angah happy sangat sebab tu badan naik kan?
Sekian. 

Read more ...

Link 100 Blog Untuk Blogwalking



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Alhamdulillah,akhirnya berakhir juga pencarian 100 blog DJH. Sebenarnya dari segi kutipan blog,memang tak mencukupi seratus pun,tetapi apa yang pasti ini adalah jumlah yang banyak kerana hampir 70 blog berjaya dikumpul.
Terima kasih kepada semua yang sudi memberikan link blognya di fanpage DJH. Angah hargai sangat-sangat jasa anda. 

Jom blogwalking!! 
  1. http://syiralokman.blogspot.com/
  2. http://sandakanzone.blogspot.com
  3. http://amirkhalis.blogspot.com/
  4. http://cercitertashaqisha.blogspot.com/
  5. http://peningkah.blogspot.com/
  6. http://www.iuzira.com/
  7. http://izza-sakura.blogspot.com/
  8. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/
  9. http://www.dayangdeno.com/
  10. http://akuchentacamera.blogspot.com/
  11. http://aisyahambris.blogspot.com/
  12. http://belogisam.blogspot.com/
  13. http://nora-norasyimahsaifullahoifficialblog.blogspot.com/
  14. http://www.cahayapermata.my/
  15. http://sebabakusabrina.blogspot.com/
  16. http://nakahime.blogspot.com/
  17. http://lembuituhandsome.blogspot.com
  18. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/
  19. http://cikhafizahnurani.blogspot.com/
  20. http://namakusuzy.blogspot.com/
  21. http://strawberrysgurls.blogspot.com/
  22. http://www.e-sunglass.blogspot.com/
  23. http://www.hhmotortrader.com/
  24. http://anies-msletoes.blogspot.com/
  25. http://sibodohjangankacau.blogspot.com
  26. http://fidduniyawalakhirah.blogspot.com/
  27. http://thesunshinesgirl.blogspot.com/
  28. http://aswadz.blogspot.com/
  29. http://www.mummysupplementshop.blogspot.com/
  30. http://wafiremli.blogspot.com
  31. http://qishashop.blogspot.com/
  32. http://www.sheilashahfiekry.blogspot.com/
  33. http://ssurianahyana.blogspot.com/
  34. http://hanamarsom.blogspot.com/
  35. http://lollista.blogspot.com/
  36. http://lyllaazhar.blogspot.com/
  37. http://akubudokganu.blogspot.com/
  38. http://cikmatahariku.blogspot.com/
  39. http://faiz-tutorial.blogspot.com
  40. http://umikasum.blogspot.com
  41. http://qileh.blogspot.com/
  42. http://amirahamer.blogspot.com/
  43. http://ceritamayapersada.blogspot.com/
  44. http://violetungupurple89.blogspot.com/
  45. http://ctfand.com/
  46. http://www.aynorablogs.com/
  47. http://fluffypocoyogirl.blogspot.com
  48. http://ynarazali.blogspot.com/
  49. http://asrirayrock.blogspot.com/
  50. http://storybudakfanty.blogspot.com
  51. http://izzatihasbullah.blogspot.com
  52. http://dirax.blogspot.com/
  53. http://www.zukidin.com/
  54. http://ourrandomrainbow.blogspot.com/
  55. http://myzanazeera.blogspot.com/
  56. http://lovehim30.blogspot.com/
  57. http://www.kesahbudakmenengah.blogspot.com/
  58. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com
  59. http://madihahdaisy.blogspot.com/
  60. http://www.misznadea.com/
  61. http://sallyyatiey.blogspot.com/
  62. http://illafira.blogspot.com/
  63. http://www.linieynor.com/
  64. http://cayesha.blogspot.com/
  65. http://shairadiaries.blogspot.com/
  66. http://sallyadan.blogspot.com/
  67. http://adanku.blogspot.com/
  68. http://www.zenithiman.blogspot.com/
  69. http://jnjikita.blogspot.com/
  70. http://diarijejakahangat.com

Sekian Terima Kasih. 
Read more ...

Tazkirah Jumaat #9 : Ramadhan



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


"Ya Allah,berkatilah kami dalam bulan Rejab dan 
Sya'ban,dan temukanlah kami dengan bulan Ramadan."

Ramadhan dah nak datang.Angah suka bulan ramadhan.Tetapi tak bermakna angah tak suka bulan-bulan yang lain. Sememangnya bulan yang angah nantikan adalah ramadhan,kerana apa? 
Kerana bulan ramadan adalah bulan yang mulia. Apabila di bulan inilah kita mengumpul sebanyak-banyak pahala. Di bulan inilah kita melakukan ibadat yang paling banyak. Kerana adanya solat terawih.
Inilah masanya untuk kita menahan nafsu daripada segala yang buruk. Inilah masanya yang dinantikan.

Sekian. 

Read more ...

Tazkirah Jumaat #8 : Bintang







Bintang Takkan Berkelip Tanpa Kegelapan.

Ianya bermakna pasti ada hikmah di sebalik kesusahan yang kita lalui.Sama seperti kesusahan yang kita lalui hari ini,sudah semestinya ada hikmah disebaliknya. Andai kita rasa gusar dan kecewa dengan apa yang berlaku,ingatlah bahawa Allah masih ada.
Setiap ujian yang diberi-Nya adalah ujian yang selayaknya untuk kita. Apa yang penting sama ada kita mendapat pengajaran atas ujian itu,atau semakin membangga diri,dan lupa pada tuhan selepas kejadian itu.
Wallahualam.

Sekian. 
Read more ...