8 Jun 2014

Dah Sampai...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Akhirnya angah dah sampai Shah Alam.

Buat apa angah dtg Shah Alam?

Sebenarnya angah datang Shah Alam untuk sambung pengajian yg tertangguh disebabkan cuti semester.

Maka selepas ini, angah akan kembali belajar di UiTM Shah Alam.

UiTM Dihatiku.

Sekian

Read more ...

Tutorial Letak Lagu Dalam Blog



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kita bersama lagi dalam rancangan Tutorial Bersama DJH. Baiklah,kali ini angah akan ajar anda bagaimana nak letak lagu dalam blog. Cara yang simple sahaja,tetapi hasilnya memang hebat.
Cara-caranya :-

Tekan LINK ini.Kemudian anda akan dibawa ke page SCM PLAYER.

Seterusnya,anda pilih jenis Player yang anda suka.Tetapi jangan tekan done lagi.


Kemudian anda klik Edit Playlist,seperti dalam gambar diatas.

: Tak tahu nak cari url lagu macam mana?

Buka YOUTUBE


Search lagu yang anda inginkan,kemudian copy url lagu tersebut.


Dah copy kan?Kemudian paste pada ruangan Song Url tersebut.

Seterusnya,pergi pula ke Configure Setting


Anda boleh ubah mengikut kesesuaian dan juga keinginan anda.

Lepas dah habis membuat pengubahsuaian,tekan Done.


Seterusnya akan keluar seperti dalam gambar di atas,just copy yang terdapat dalam box itu.

Macam mana nak letak dalam blog pula?

Log in > Dashboard >Design > Add Gadget > HTML/Javascript

Paste kan kod tadi ke dalam ruangan itu.

Save dan buka blog anda.

Siap.

Menjadi atau tidak? Angah harap menjadi. Kalau tak jadi,anda boleh buat berulang kali.

Sebenarnya angah sendiri tak letak lagu dalam blog,sebab angah tak berapa gemar lagu dalam blog. Tetapi bagi sesetengah blogger pula,ada yang suka apabila lagu berkumandang dalam blog. Jadi,ini lah caranya.
Sekian.

Sebarang pertanyaan boleh diajukan di ruangan komen. 

Read more ...

Gambar Sangat Lucu



 

Sumber : Twitter

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

First time angah tengok gambar ni,angah rasa macam "Is that real??".Rupanya memang real.Gambar ini adalah gambar alpaka yang telah diambil bulu-bulunya.
Bukankah sangat comel? Dengan kepala yang bulat sebegitu. Sememangnya menarik perhatian angah untuk terus update entry. :D
Sekian. 

Read more ...

Lesson Of Time : KARMA




Lesson Of Time : KARMA

When a bird is alive.. It eats Ants. When the bird s dead.. Ants eat the bird. Time &Circumstances can change at any time. Don't devalue or hurt anyone in life. You may be powerful today. But remember. Time is more powerful than you! One tree makes a million match sticks.. Only one match stick needed to burn a milion tress... So be good and do good.

Sekian.

Sumber : Twitter 

Read more ...