14 Jun 2014

Bila Seorang Diri..



Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Hujung minggu kali ini,angah keseorang di rumah sewa baru.Housemate angah yang lain semuanya balik ke rumah masing-masing.Kenapa angah tak balik? Sebab utamanya ialah rumah angah sangat jauh. Memakan kos yang banyak. Jadi,angah rasa membazir kalau balik rumah hanya untuk 2 hari sahaja.
Apa yang membuatkan angah sakit hati adalah apabila seorang kawan angah kononnya nak balik rumah sewa pada hari sabtu,tetapi apabila angah tunggu,masih tinggal angah seorang.Rupanya dia tak jadi datang pada hari sabtu ( Hari ini ) And i was like.. -_-
Bosan bila tinggal sorang-sorang. Dengan takde TV,yang ada cuma laptop. Laptop pun jadi boring. Angah malas nak keluar jalan-jalan memandangkan angah tak cukup duit untuk keluar,jadi angah rasa better duk kat rumah je. Tapi jadi terlampau bosan,sebab tak bercakap dengan sesiapa langsung.
Dah la kecewa dan terasa hati dengan seorang kawan.Mood nak study hancur lebur. Angah perlukan sesuatu untuk cheer up angah. Rasa macam nak jerit kuat-kuat kat kawasan perumahan ini. Tapi tak boleh sebab,nanti semua marah angah sebab ganggu kawasan kejiranan.
 Sekiab.
 
Read more ...

Ranking Alexa 14.6.2014




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Global Rank
298,588


Rank in Malaysia
1,692

Ranking Alexa untuk blog DJH sekarang ini berada di laluan terbaik. Angah rasa cukup gembira kerana sudah berada di bawah 2,000. In shaa Allah di masa akan datang angah akan improve kan lagi ranking ini.
Sekarang ini,angah mengamalkan konsep ,setiap hari ada update entry. Walaupun satu entry. Kalau macam angah tak sempat nak update,angah akan auto publish. Sebab sememangnya susah nak curi masa utk update blog.
Terima kasih. 

Read more ...

Myanmarsia : Negara Maju




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

"Saya pergi ke sebuah kedai runcit di salah satu negeri termaju di Malaysia. Sebuah kedai yang nampak biasa sahaja,tetapi dibuka selama 24 jam. Saya merupakan seorang Melayu tulen dan rakyat Malaysia.
Apabila saya masuk sahaja kedai tersebut,saya mengambil barang yang ingin saya beli. Saya lihat di sekitar terdapat beberapa orang pekerja di dalam kedai itu. Yang pelik,mereka semua adalah bangsa asing,iaitu orang Myanmar. Apabila saya nak membayar duit untuk barang yang saya beli,juruwang langsung tidak mengendahkan saya,kemudian boleh pula membenarkan rakan senegaranya membayar dan potong line saya.
Saya terfikir adakah ini maknanya negeri maju atau negara maju?Apabila semua tempat dimonopoli oleh rakyat negara lain. Disebabkan tidak diendahkan,saya terus letak barang dan pergi ke kedai lain. Sambil saya pergi,sempat saya menggeleng kepala.
Nampaknya bidang peruncitan telah diambil alih oleh rakyat negara lain. Mungkin dalam masa 5 tahun lagi,negara Malaysia akan bertukar namanya. Ya,apabila rakyatnya sudah tiada. Apabila rakyatnya masih lagi hidup bersenang lenang ketika ini,akibatnya di masa hadapan,terhasillah sebuah negara yang kononnya maju,tetapi maju akibat rakyat negara lain."

Sekian. 
 
Read more ...

Segmen 12 Jam Bloglist #9 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Julai dan Ogos 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 14 Jun 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #9 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Jun 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Read more ...

CPUV Nuffnang 2 & 3



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Berita gembira untuk angah sendiri. Hari itu,angah excited kerana satu iklan CPUV Nuffnang akhirnya melekat setelah bertahun menunggu. 
Beberapa hari sebelum ini,ada dua lagi iklan CPUV Nuffnang  yg melekat di blog Diari Jejaka Hangat.
uMobile Prepaid Free
Whisper Mesh & Cotton

Kalau anda nampak iklan tu sedang diputarkan dalam blog ini? Boleh tolong klik tak? Huhu.. terima kasih.

Sekian.


 



Read more ...