12 Ogos 2014

Kelahiran SemulaAssalamualaikum dan salam sejahtera.

1. Hari ni angah agak down pada di sebela petang sebab rasa terkilan tak dapat buat exam theory music dengan lancar. Sebab apa? Sebab kurangnya study. Benar apa yang orang kata. Semester ke 3 adalah SUSAH. Apa yang angah dapat rasakan sekarang ni adalah tekanan yang semakin memuncak. What i have to do? 
Nothing. Angah kena fokus jugak. Bila dah masuk separuh semester ke dua,semuanya jadi gila. Datangnya assignment yang banyak. Datangnya exam yang sangat susah. Dengan kerenah manusia yang pelik.
2.  Secara halusnya angah rasa sedikit akward memandangkan ramai kawan angah dapat result UPU hari ini. Ya,mereka akan masuk degree tak lama lagi. Angah? Angah takda result UPU. Sebabnya angah still dalam diploma. Ada 5 semester kesemuanya. Jadi,angah lambat sikit masuk degree berbanding yang lain.
Perasaan? Mestilah agak jeles sebab  ramai kawan yang dah nak masuk degree. Tapi bila angah fikirkan balik,sebenarnya angah bertuah sebab dapat belajar dalam bidang yang angah nak. Tentang masa semuanya belakang kira. Yang penting belajar dengan suasana yang sepatutnya.
Angah secara jujurnya rasa bahawa bidang yang angah belajar sekarang adalah yang sebetulnya. Jadi,tak perlu nak jeles dengan orang lain. Betul tak?
Sekian. 
 
 
 
 
 

Read more ...